Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar: Randersvej skal samle Christiansbjerg

NEJ tak til helhedsplan ”Randersvej skal samle Christiansbjerg”.

Det er med stor bekymring jeg læser helhedsplanen for Randersvej og kan fuldt ud tilslutte mig de mange ”NEJ” høringssvar, der allerede er uploadet på høringsportalen.
Principielt kan jeg godt se ideen med facaden langs Randersvej, men alt det bag ”første række” er da fuldstændig ødelæggende for hele området. Og højden på facadebyggeri langs Randersvej kan godt reduceres til 3-4 etager, så os der bor på ”Risvang siden” stadig kan få aftensol i haven.
At nedlægge villakvarterer, kolonihaver og grønne områder til fordel for byfortætning er da ”gak i låget”. Og er der brug for mere byfortætning og til hvem?
Det er lavet rigtig meget byudvikling og bygget rigtig mange højhuse i Aarhus de seneste år – og jeg kan da se en del tomme lejligheder rundt omkring – børnefamilier flytter ud for de har ikke råd til at bo her.
Så måske trænger vi til en ny analyse af behov inden et helt og meget attraktivt boligkvarter nedrives og erstattes af noget de færreste vil bo i.
Lad Aarhus indenfor Ringvej 2 beholde de få villakvarterer der efterhånden er tilbage.
Det er bestemt ikke alle der ønsker at bo i højhuse med bittesmå altaner, hvor der ikke er plads til andet en 2 cafestole og et lille bord. Vi kan godt læse der kommer en masse grønt og begrønning mv. – men det kan slet ikke sammenlignes med private haver hvor man kan være sig selv, lege med børn/børnebørn, og dyrke lidt grøntsager.
Det kniber også med at tro på aktive stueetager med cafeer – hvem gider sidde langs Randersvej og nyde en kop kaffe i trafikstøj og forurening !
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lone Krogsgaard

Indsendt

01/06/2022 08:50

Sagsnummer

HS0142091

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00