Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej til helhedsplanen

Kære Aarhus Kommune
Helhedsplanen for Randersvej er en dårlig beslutning for såvel lokalområdet som for Århus generelt. Det er den af følgende grunde:

- Århus var i 50’erne og 60’erne forudsigende nok til at etablere ’lave’ bebyggelser tæt på centrum med hyggelige parcelhuskvarterer. På den måde er Århus en helt anderledes storby end andre større danske byer, og Århus har et helt særligt særkende, der har givet byen charme. Derfor bør Århus blive ved med at værne om de hyggelige parcelhuskvarterer, der karakteriserer Århus som noget særligt.

- I de senere år er der blevet investeret massivt i klimasikring i området og i den forbindelse særligt i biodiversitet. Kommunen har beplantet området og har lavet små naturlommer, der er med til at modvirke tabet af insekter og andre dyr i området. En bibeholdelse af et blandet parcelhuskvarter fremfor tæt bebyggelse vil sikre, at der stadig er frie arealer med plads til biodiversitet. Haverne og borgernes engagement gør i sig selv en forskel.

- Området er velfungerende. Borgerne i området er glade for at bo her og naboskab er i højsæde. Der er velfungerende foreninger, der passer til områdets nuværende bebyggelse. Der er en god blanding af forskellige mennesker med forskellige kulturelle og sociale baggrunde og de løfter hinanden. Hvis der laves om på kvarteret, vil den balance blive forskubbet.

- Landsbyen i storbyen. I området kender man hinanden på kryds og tværs. Det er et aktiv for en storby at have velfungerende enklaver tæt på centrum. Det giver byen karakter, tiltrækker turister og sikrer, at man som beboer i smilets by, stadig kan have et smil på læberne.

Hilsner fra Fam. Ahlmann
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Elsebeth Ahlmann

Indsendt

01/06/2022 11:14

Sagsnummer

HS7857229

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00