Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for Riisvangen og Christiansbjerg

Jeg protesterer hermed kraftigt mod helhedsplanen i dens nuværende udformning , og beder Århus Kommune om en helt nødvendig revision af planen!
Det handler om kultur, historie og glæde over området og livet her.
Bevar det dejlige og velfungerende villakvarter uden ødelæggende 5-6 og 3-4 etagers huse, som vil forårsage store problemer med indkigsgener,skyggegener,nedsat biodiversitet ,forøget CO2 udledning m. fl.
Jeg har boet her med min familie i mange år og altid været stort tilfreds med dette område, går dagligt skønne ture på villavejene og glæder mig over alt det lyse og grønne, hækkene, husene, træerne og over mødet med menneskene- børn og forældre, unge og gamle.
Her i dette område lå der i 1500-tallet et munkekloster, måske deraf navnet Bethesdavej? Her på Århus markjorder blev hele parcelhuskvarteret opbygget i 50-erne mens køerne græssede hvor Risvangsvej er idag.
Det er et helt unikt og bevaringsværdigt kvarter med skønne velholdte huse, udbyggede ,moderniserede og med pragtfulde frodige haver. Her glæder vi os over stor diversitet: træer, planter, dyr, fugle, padder, insekter - you name it…….- har selv en havedam med 25 frøer og tusindvis af haletudser netop nu - ren fryd!
Her tæt på er der bygget MASSER af lejligheder, højt byggeri og ofte ikke spor kønt : bl.a. Risskov brynet (Kongevellen), mod nord ved Vejlby Ringvej (ovenfor Børglum kollegiet), langs Vejlby Ringvej, langs Randersvej ( snart på begge sider!), og det igangværende meget høje byggeri omkring det gamle smukke VANDTÅRN ,som nu ligner en lillebitte stakkels blyantsstump- vores tidligere VARTEGN , MORDET PÅ VANDTÅRNET!!!
I kan som politikere ikke være bekendt at ødelægge livskvaliteten for alle de mange mennesker, som bor her i dette lysåbne kvarter.
Det har været totalt angstprovokerende og utryghedsskabende at læse jeres helhedsplan, som jeg helt tilfældigt blev præsenteret for ,sent i forløbet.
Vi burde være blevet rettidigt informeret i E- Boks!!!
Kære politikere: DET ER EN OMMER!
Call to action: jeg vil gerne bede om en udførlig klagevejledning, samt jeres tanker om en kompensation for blivende beboere, ifald planerne skal gennemføres.
Mvh Lene Boelsmand , Bethesdavej 59.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lene Boelsmand

Indsendt

01/06/2022 16:45

Sagsnummer

HS1683128

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00