Gå til hovedindhold

Høringssvar

Afvisning af udviklingsplan for randersvejområdet

Min kone og jeg har boet i Aarhus N området i 38 år. Først i kvarteret på venstre side af Randersvej, så på Trøjborg og siden to steder på højre side af Randersvej.
Vi (vores børn og os) har benyttet områdets institutioner, sportsfaciliteter, indkøbsmuligheder, natur med marker, skov og strand, og været særdeles glade for miljøets mangfoldighed.
Det har især påvirket os, at der er en meget høj grad af forskellige boformer i kvarteret. Boformer der rummer en diversitet af borgere fra alle samfundslag og etnisk oprindelse. Det har været med til at gøre området levende og skabt unikke muligheder for den enkelte borgers livsudfoldelse.
Vi er imod helhedsplanen for Randersvej, fordi den nuværende balance for området forskydes når omkring 300 parcelhusgrunde bliver omdannet til etagebyggeri med op til seks etager mod Randersvej og Vejlby Ringvej aftagende med afstanden til hovedfærdselsårene.
Den unikke diversitet er enkeltstående for Aarhus by. Den fortætning, som planen indeholder, vil ændre forholdene radikalt i forhold til beboersammensætning, trafikalt samt ændrede vilkår for nu velfungerende offentlige som private faciliteter.
Udføres planen som fremlagt, vil det være et stort tab for nuværende og kommende beboere. Og ikke mindst et tab for Aarhus by, der således ikke understøtter bevarelsen af eksisterende diversitet for bydelen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Nielsen

Indsendt

01/06/2022 18:47

Sagsnummer

HS5211502

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00