Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nej tak til meningsløs helhedsplan..

..men helt vildt ja tak til bæredygtig byudvikling, politisk klarsyn og ægte inddragelse. Altså alt det modsatte af den proces som vi nu ser resultatet af i form af helhedsplanen.

Helhedsplanen er blevet til efter en alarmerende ringe inddragelsesproces. Vi beboere i Riisvangen har selv måttet orientere hinanden. Det er jo absurd, at jeg skal høre fra en nabo, at jeg som beboer på Bakkevængets østlige side, kan stå overfor at blive omringet af 3-4 etagers nybyg på Bakkevænget vest, Nordvestpassagen og Hvedevangen. Så vidt jeg kan se, kan eboks bruges til andet end at orientere om børnenes tandlægetider, så hvad med at starte den inddragende proces dér! Da kommunens repræsentanter blev foreholdt kritikken om manglende inddragelse på orienteringsmødet d 5/5, var reaktionen blandt andet, at der faktisk havde været workshops tidligere, men der var jo ikke kommet så mange (heldigvis kunne de kommercielle aktører godt finde deres invitation på daværende tidspunkt, selvom planchefen ikke lige kunne huske hvem de var). Og her er det så oplagt at spørge, om kommunens folk ikke dengang skulle have spurgt sig selv, om det var rimeligt overhovedet at arbejde videre med planen, når nu beboerrepræsentation var så dårlig? Er det ikke kommunens ansvar at indkalde og kommunikere? Kommunen kan vel umuligt være tilfreds med så spinkel en opbakning fra beboerne? Vi kan jo se nu, hvor stor interessen er - det er jo trods alt vores hjem det handler om - så overhovedet at kalde det hidtidige forløb for en “inddragelsesproces” er en hån.

Helhedsplanen lægger op til, at vi på østsiden af Bakkevænget kommer til at bo klods op og ned af en byggeplads - og når pilotering, tung trafik, byggestøj i døgndrift er overstået, får vi fornøjelsen af slagskygge, p-kaos og indkig (men nye genboer får en dejlig udsigt, for haven er virkelig fin og passet og plejet gennem årtier af tidligere ejere og nu os). Det er jo absurd! Det opleves som at være collateral damage i en plan, som ikke reelt handler om borgerne, men om fortætningshysteri på trods af at der fx ikke er brug for flere delevenlige boliger i Aarhus. At man måske slet ikke forstår borgerne i byen kommer til udtryk i sætninger som “Letbanestoppene skal fungere som steder, hvor man har lyst til at blive hængende”.. ej vel?

Jeg begriber desuden ikke, hvordan man kan få højt-tæt byggeri til at rime på diversitet. Hvad den foreslåede fortætning giver, er monokultur i såvel demografi som natur og arkitektur. Det Riisvangen som eksisterer nu, er et fint eksempel på diversitet. Kom op forbi og kig! Vi giver gerne en kop kaffe og en guidet tur.

Fortætning giver ikke en bedre by at bo i -og det er vel ultimativt den ambition, vi har givet politikerne mandat til at forvalte.

Tak for øvrigt til alle de gode naboer, som i de mange, mange høringssvar piller helhedsplanen fra hinanden bid for bid og påpeger den ene selvmodsigelse efter den anden; som demonterer kommunalt new speak og med rette efterlyser seriøst datagrundlag, realistiske fremskrivninger og generel ordentlighed i processen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne Hagelskjær From

Indsendt

01/06/2022 19:17

Sagsnummer

HS9747445

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00