Gå til hovedindhold

Høringssvar

En plan der tvinger unge familier ud af Aarhus og modarbejder kommunens mål om klimaneutralitet

Som borger på Christiansbjerg og i Aarhus Kommune anser jeg helhedsplanen "Randersvej skal samle Christiansbjerg" for en stor misforståelse, hvad angår en fornuftig udvikling af området, og en forkert vej for kommunen.

Jeg bakker op om Christiansbjerg og Trøjborg Fællesråds ros til forskønnelsen af selve Randersvej, men jeg bakker endnu mere op om den samlede kritik af helhedsplanen, særligt hvad angår den store invitation til developere om at komme og opkøbe villaer, som helhedsplanen er.

Min kritik udspringer af to meget betydningsfulde sammenhænge, lokalt og globalt:

1) Det er af stor betydning for Aarhus, at vi kan tilbyde gode forhold for dygtige unge mennesker, der med uddannelsen bag sig og med nystiftet familie eller planer om samme gerne vil bosætte sig i kommunen. Det er disse unge mennesker, der med familielivet og arbejdslivet foran sig, har brug for at kunne bosætte sig tæt på de mange arbejdspladser i byen, og dermed lægge deres skattekroner her. Men udviklingen i Aarhus går i den forkerte retning for disse unge familier, der må sande at udbuddet af gode familieboliger er småt - herunder især hvad angår villaer og rækkehuse, som er netop de boligformer, som unge familier drømmer om. Jeg ser det ske med familierne til børnene i mine børns klasser, og jeg ser det iblandt mine yngre kolleger, som ellers er vellønnede skatteborgere. De bliver tvunget ud af kommunen, for at kunne finde en bolig der både er til at betale og kan rumme en børnefamilie. Og så er de ellers tvunget til at sætte sig i deres biler og køre ind til Aarhus hver dag, hvilket er spild af tid og ressourcer, og medføre trængsel, trafikulykker, partikelforurening og en forværrelse af klimakrisen.

Så sent som i sidste uge kunne man læse i LokalAvisen Aarhus (https://aarhus.lokalavisen.dk/samfund/ECE14063159/markant-flere-flytter-familier-forlader-aarhus-i-hundredvis/), at det er en generel tendens at børnefamilierne flytter ud af byen, fordi her er for dyrt at være, og det er rigtig ærgerligt, både for familierne og for byen/kommunen. Ønsker byrådet at de bedste skatteborgere flytter til Odder eller Favrskov?

2) I en global kontekst har Aarhus, sammen med Sønderborg, København og en række andre europæiske byer, forpligtet sig til at gå forrest i kampen for at bevare et tåleligt klima for os og vores børn og børnebørn (https://jyllands-posten.dk/indland/ECE13966765/tre-danske-byer-faar-eustoette-til-at-blive-klimaneutrale-i-2030/). Det er mig ubegribeligt, hvorledes Aarhus Kommune samtidig kan påstå at vi er en foregangsby, der vil være klimaneutral om kun otte år - ja, om blot 8 år! - og samtidig ønsker kæmpe anlægsprojekter som en kæmpe havneudvidelse, samt en voldsom fortætning af ellers gode kvarterer i byen, hvilket uvægerligt vil medføre enorme udledninger af CO2 - helt i modstrid med kommunens målsætninger om klimaneutralitet! Det er ikke klimaneutralt helt ukritisk at nedrive velfungerende familieboliger, udelukkende til fordel for developers, med profit som eneste mål.

Alt i alt, må jeg klart modsætte mig helhedsplanen for Randersvej og Christiansbjerg.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Sommer

Indsendt

01/06/2022 21:12

Sagsnummer

HS1142534

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00