Gå til hovedindhold

Høringssvar

Jeg er i mod Helhedsplanen Randersvej !!!

Indsigelse mod helhedsplanen Randersvej

Jeg støtter op om Christiansbjergs Fællesråds indsigelser mod helhedsplanen Randersvej.

Helhedsplanen Randersvej er slet ikke gennemtænkt. Der har siddet nogen, der med tilfældige streger, har defineret en helhedsplan for et område, hvor mennesker i forvejen er glade for at bo. Helhedsplanen Randersvej gør ikke Christiansbjerg til et bedre sted at bo. Det bliver ikke grønnere, der bliver mindre blå himmel og hvis der kun bliver ungdomsboliger, så bliver det heller ikke et sted, hvor folk bor et helt liv. Det er som om, at dem, der har besluttet helhedsplanen, slet ikke kender området. Det er ærgerligt, at de ikke har været forbi. De skal være så hjertens velkommen.

Selvfølgelig, skal der være en udvikling og det er der så sandelig også på Christiansbjerg. Der bygges lige nu massivt, højt og tæt. Det kan nogensteder give mening at erstatte udtjente erhvervslokaler med nye byggerier.

Men det er et paradoks, at Aarhus Kommune mangler villaer til børnefamilier. Aarhus Kommune vælger at løse problemet på Christiansbjerg ved, at lade investorer opkøbe velfungerende villaer med grønne haver til fordel for 6-7 etagers byggerier (F.eks. byggerierne ved Kalmergade og Rødkløvervej).

Hvilken vidunderlig idé, at Aarhus Kommune vil gøre Aarhus til et grønnere sted at være. Hver gang, der fældes 1 offentligt træ, plantes der 2 nye. Fantastisk vison!

Sætter Aarhus Kommunes Helhedsplan Randersvej nogle krav til de private investorer, der opkøber karréer med villaer og grønne haver? Kunne det være et krav, at Aarhus´ fine grønne vision, at 1 fældet træ skal erstattes af 2 nye træer, ligeledes kunne gælde private investorer?

Jeg elsker Christiansbjerg og har boet her i over 20 år. Jeg havde drømt om, at blive boende her. Når det er sagt, så mangler der seniorboliger, mindre rækkehuse i et plan med grønne haver, når villaen bliver for stor.

Her på Christiansbjerg er der diversitet, villaer, etageejendomme, rækkehuse, ejerlejligheder og almen boliger i en skøn forening. Det, der gør Christiansbjerg så skøn er alle de grønne områder, opvoksede grønne private og almene haver, hvor 100 år gamle træer giver et stort plus til biodiversiteten. Her er fuglekvidder og blå himmel og lysindfald. Her er rart at bo.

Der er råd for forbedringer langs Randersvej. Det er fint, at der her bygges tættere og højere. Dog med det for øje, at når man bygger helt ud til Randersvej (som ved Kalmergade byggeriet) risikerer man, at der ikke er plads til udvidelse af vejen, cykelstien eller fortorvet. Den flotte gamle blodbøg, der blev fældet på grund af Letbanen, kan vi ikke få tilbage. Men Randersvej kan igen blive en flot indfaldsvej, hvis man plantede den før så smukke allé af kastanjetræer langs Randersvej.

Infrastrukturen er slet ikke fulgt med ved gennemførelsen af Letbanen på Randersvej i 2016. Da Langelandsgade blev lukket for gennemkørsel af trafik i den ene retning ved Stjernepladsen, fandt pendlerne andre veje. De kører nu, for at spare tid ind af Stockholmsgade eller Norges Allé og videre ind i gemmen det gamle villakvarter og forbi Katrinebjergskolen eller Jordbrovej. Det har givet et trafikkaos på de før så stille villaveje og en meget usikker vej for områdets skolebørn. De trafikmålinger der er foretaget på Brendstrupvej, er foretaget ved Finlandsgade og altså ikke retsvisende, de skulle have været målt ved Trondhjemsgade eller Stavangergade.

Rigtig mange beboerne i ungdomsboligerne har bil. De har måske ikke råd til at købe en parkeringsplads i parkeringkælderen og parkerer deres biler på de nærliggende villaveje. Dette flytter kun problemet og gør det sværere for villaejerne selv at kunne parkere ude foran deres ejendom.

For at forbedre infrastrukturen på Christiansbjerg vil mit forslag være, at åbne Langelandsgade i begge retninger. Lav en hastighedsbegrænsning på 15-30km/t på de små villaveje og 30-40km/t på Brendstrupvej (ligesom der allerede er indført en hastighedsbegrænsning på 40km/t på Katrinebjergvej).

Stop nedrivningen af velfungerende villaer på Christiansbjerg. Når først gnisten er tændt til nedrivninger, som allerede er i gang, så fortsætter steppebranden. Lad være med at ødelægge vores dejlige lokalområde. Lad os være et godt eksempel på, at Christiansbjerg er en bydel med diversitet og en grøn agenda for både unge, børnefamilier og ældre. Lad Christiansbjerg fortsætte med et rart sted at bo.

P.S. Underskriftsindsamling for indsigelser mod Helhedsplan Randersvej for husene ved Stavangergade, Oslogade og Brendstrupvej er sendt til Rådmand for Teknik og Miljø Steen Stavnsbo.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Maja Mansachs

Indsendt

01/06/2022 21:14

Sagsnummer

HS5719543

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00