Gå til hovedindhold

Høringssvar

Et nyt Christiansbjerg

Aarhus skal som en by i udvikling og overgang til storby, er det forventet at bymassen fortættes. Christiansbjerg er et eftertragtet bykvarter i nærheden af Universitetet, Midtbyen, IT-Campus på Katrinebjerg og via letbanen med direkte adgang til Skejby erhvervsområde og hospitalsbyen.
Det er en selvfølge i sammenhæng med udviklingen at disse kvadratkilometer optimeres til en højere befolkningstæthed.
Det kan selvfølgelig være grobund for utilfredshed, blandt nogle i denne generations beboer, men som i mange andre bydeles udvikling, ville der flytte nye mennesker til og danne den nye kultur i kvarteret. Og sådan en kultur udvikles over flere år.
Ligesom på Frederiksbjerg ville der på Christiansbjerg kunne stå byhuse side om side med højere karrebebyggelse.

De nuværende beboer får rig mulighed for at tjene en formue på deres villaer i frasalget til udviklere, og kan derved købe eller opfører et nyt hus andetsteds i kommunen.
Det er hertil vigtigt at kommunen sideløbende arbejder med udstykning af nye parcelhusgrunde rundt i kommunen, for både at kompensere for de nedrevne boliger - samtidig for at kunne tilbyde børnefamilier der søger grunde i kommunen.

Jeg støtter derfor fuldt op om denne helhedsplan. Og jeg håber ikke at de negative følelsesladet indsigelser har en større effekt på logikken. Nemlig at udvikle Aarhus!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jens H. Laursen

Indsendt

01/06/2022 22:07

Sagsnummer

HS0968524

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00