Gå til hovedindhold

Høringssvar

Jeg er imod helhedsplanen for Randersvej

Jeg er imod helhedsplanen for Randersvej med følgende begrundelse:
- Helhedsplanens reelle hensigter pakkes efter min vurdering ind i nødvendigheden for en forskønning af Randersvej
- Børnefamilier presses ud af byen, da der bliver færre boliger til denne gruppe med ønske om hus og have. Området som helhedsplanen rammer omfatter en stor del af de mest bynære villaer, som ikke strækker sig langs vandet. Aarhus bliver mindre attraktiv for dem der ikke ønsker at bo i lejlighed eller i tæt bebyggelse, men har arbejde i 8000
- der er ikke taget tilstrækkelig hensyn til, at Randersvej og den højeste bebyggelse kommer til at kaste lange skygger som følge af niveauforskelle. Dermed er de negative eksternaliteter forventeligt undervurderet.
- Historie, forskellighed og ynde forsvinder
- Der skabes usikkerhed for etablering i de bynære områder. Hvornår "overtages" næste led?
- helhedsplanen vil blive brugt som løftestang til efterfølgende lokalplaner, men er ikke i sig selv detaljeret nok til at sikre hensigterne opnås - og nu tydeligvis heller ikke til at skabe tryghed for de mange beboere der påvirkes direkte eller indirekte.
- hensyn til nødvendig infrastruktur, leverum og grønne områder er ikke tilstrækkelig konkrete

Jeg bakker om om muligheden for at forskønne Randersvej, men mener den anvendte radius i helhedsplanen er for høj og at mulighederne for kedelige og ensidigt profitoptimerede byggerier er for mange.

Som nylig tilflytter til området er jeg frustreret over, at de kvaliteter vi har ladet os tiltrække af i området nu sættes i et helt andet lys med en ny helhedsplan. Vi investerer i en større ombygning med ønske om at blive mange år i området, men frygtes for at være “gidsel i eget hus” påvirker os.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rasmus Madsen

Indsendt

02/06/2022 20:52

Sagsnummer

HS5047695

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00