Gå til hovedindhold

Høringssvar

Helhedsplan for randersvej

Helhedsplanen bygger Ikke på bæredygtighed, mangler infrastruktur og sikre ikke at området bliver attraktiv byrum. Det tiltænkte område bør ikke indbefatte opkøb af velfungerende villaområde. Man kan med fordel udvide Aarhus eksempelvis mod Nord ved Skejby og på denne måde gøre dette område mere attraktivt boligområde med natur og en by i byen og skabe bedre boligformer for alle. Århus infrastruktur er ikke gearet til at alle skal bo i det nuværende centrum.

I helhedsplanen bør man have klare retningslinjer for investorer med henblik på at skabe harmonisk byrum med reelle grønne områder som tilgodeser forskellige behov fra alle typer af familier og singler. Man bør skabe små oaser af grønt samt handelsgader som bidrager til et attraktiv liv i byen uden at det skal være på gågaden. Et eksempel på et byområde der er lykkedes er sluseholmen i København hvor man anvender vandet til at skabe attraktive byrum, med kanaler, pladser og gårdmiljø.

Det er ligeledes essentielt at man tænker infrastrukturen ind. Parkering er allerede i dag et problem, hvor man ved at ændre parkeringsregler på trøjborg uden at involvere omkringliggende privatfællesveje, har skubbet ansvaret fra sig, uden at tilbyde vejledning eller anden løsning for at håndtere stigende parkering og trafik på borgernes regning. Skoler, andre institutioner og foreningsliv skal være gearet til et øget antal beboere i området.

At rive velfungerende boligområder ned for at bygge højt og tæt er ikke bæredygtigt. Her eksisterer allerede gode by- og lokalmiljøer, som ville blive revet op med rode, hvis helhedsplanen vedtages. Og det fællesskab, som findes blandt andet rundt om Riisvangen Stadion og skolerne, ville blive udfordret. Simpelthen fordi hundredevis af familier ville være nødt til at forlade området. Samtidig sikre de nuværende 300 villahaver et grønt og unikt bymiljø. Det tiltænkte område for planen bør koncentreres omkring Randersvej og her kan man indtænke en forskønnelse af allerede eksisterende bebyggelse så det optimeres under en samlet plan som tilgodeser et et godt liv i byen.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marie-louise Hannesbo

Indsendt

02/06/2022 22:37

Sagsnummer

HS4159236

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00