Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vi drukner i stål, glas og beton!

Jeg tilslutter mig fællesrådenes indsigelse. Jeg vil yderligere tilføje min egen personlige betragtning:
Byudviklingen har i flere år været developer-drevet hvilket arkitekturen i høj grad bærer præg af, se bare på de nye blokke der skyder op omkring Søren Frichs Vej. Der er byggeriet sket i en sådan hast at arkitekterne er blevet agterudsejlet og har mistet indflydelsen på at skabe byrum og kulturmiljøer der er gode og behagelige for mennesker at opholde sig i. Resultatet er en slap og karakterforladt bydel.
Det samme er sket i Ørestaden flere år før det for alvor skete i Aarhus. Ørestaden er i dag en betonørken uden noget meningsfyldt byliv, selvom området har haft mange år til at etablere sig. Hele Aarhus risikerer at ende på denne måde hvis ikke vi bremser op og tænker os grundigt om før vi rydder flere parcelhuskvarterer for at bygge ensformige og uinteressante højhuse.
Opskriften på gode byer findes i Jan Gehls 'Livet Mellem Husene', men det lader ikke til at nogle af beslutningstagerne i disse udviklingsplaner har læst og forstået den bog. Hvis de havde ville de nye områder se helt anderledes ud!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sigmundur F. Hyllestad

Indsendt

02/06/2022 23:10

Sagsnummer

HS4341141

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Kommuneplan
Område
Midtbyen Skejby-Christiansbjerg
Hørings-id

H429

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ
Plan, Byggeri og Miljø
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon: 89 40 44 00