Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1173 - Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup

Nedrivning af blokke i Gellerupparken

Jeg er imod planerne om flere nedrivninger i Gellerupparken, og det er jeg af mange grunde.
1. Vi beboere i området har stemt imod Helhedsplanen. Det er vore hjem, og det vil uundgåelig medføre tvangsflytninger.
2. Der er mangel på almene boliger, som folk er i stand til at betale. Den mangel løses ikke ved at nedrive gode almene boliger.
3. Ulovlig diskrimination i forhold til menneskerettighederne. Hele præmissen om forandringerne i Gellerupparken er baseret på misforståede ideer om et parallelsamfund. De problemer, der tidligere har været her, er stort set forsvundet, takket være en stor og dygtig boligsocial indsats. Og problemerne har ikke noget med bygningerne at gøre.
4. Arkitekturen er bevaringsværdig, som et godt eksempel på en historisk periode og fordi det fra arkitektens side er gennemtænkt. Det er Gellerupparken som en samlet bebyggelse, der er bevaringsværdig, og ikke kun en enkel blok.
5. Luft, lys og grønne områder. Coronatiden har vist, hvor vigtigt det er, at man, som i Gellerupparken, har let adgang til gode udenomsarealer. Lignende episoder vil også ske i fremtiden, og derfor er der behov for den plads vi har, bl.a. til udendørsaktiviteter og nyttehaver.
6. Klima og bæredygtighed. Det er en dårlig idé at nedrive gode bygninger, der fungerer og erstatte dem med nye. Det belaster klimaet og forbruger en masse brændstoffer og cement, som vi i disse tider bør spare på.
7. Støj, rod og støv. Gellerupparkens beboere har nu i mange år måttet leve I mudder og støj uden kompensation. Er det ikke på tide, at give os en pause?
8. Hele planen er sendt til domstolene. Vi bør vente med flere nedrivninger og tvangsflytninger, indtil dommerne har talt.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ester Engrob Nielsen

Indsendt

13/06/2022 12:02

Sagsnummer

HS5218987

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H443

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00