Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1173 - Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup

Umoderne tankegang

At rive store bygninger ned som ikke har gjort andet forkert end at de “lægger hus til” nogle udefrakommende problemer, er slet og ret en umoderne, gammeldags og uacceptabel måde at håndtere tingene på. 
Både ud fra et miljømæssigt, ressourcemæssig men også ud fra et arkitektonisk synspunkt er det helt uacceptabelt, men det er også ærgerligt at man ikke evner at tænke anderledes og give plads for tanker om, hvordan man på mere moderne og nytænkende måde kunne løse de problemer, man mener, man er kommet til at stå i.
Jeg er sikker på, at man om ganske få år vi kigge tilbage og tænke, at sådanne store nedrivninger var udtryk for en falliterklæring og for et forældet syn, som ikke vil være gangbar længere. 
Kom nu ind i kampen og se på de utrolige muligheder Gellerup har som IKKE handler om at blokkene, lejlighederne eller arkitekturen er forkert. Lyt til faglige vurderinger fra folk der grundigt har sat sig ind i arkitekturens kvaliteter, inviter transformationsarkitekter og andre nytænkende og begavede aktører ind, lav eksperimenter, gør tingene bedre ud fra de ressourcer, der allerede er til stede og lad os i det hele taget få en by med diversitet, kvalitativ arkitektur fra forskellige perioder og med forskellige udgangspunkter.
Vis Gellerup fornyet respekt og tag de miljømæssige aspekter alvorligt.

Elisabeth Reddersen, arkitekt m.a.a.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Elisabeth Reddersen

Indsendt

20/06/2022 10:32

Sagsnummer

HS2127055

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H443

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00