Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1173 - Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup

Kommentar: ’Forslag til Lokalplan nr. 1173 - Nedrivning af seks boligblokke i Gellerup’

En lokalplan og en høring foregriber ofte en nedrivning. Den giver plads. Et nybyggeri placerer sig oven på erfaret liv.

Dortesvejkvarteret omfatter beboelser, hvor afstanden mellem bygningerne er langt større end højden på ejendommene. Vi har med et grønt område at gøre. Haveforeningen Grønærten udgør her et produktivt mellemrum. - En ressource, der blev medtaget allerede i projekteringen af Gellerupparken. Mellem beboelserne ser vi velvoksne træer, hvorunder der er legepladser og mulighed for sport, som også henvender sig til unge. Generationer har mulighed for at mødes.

Man kan spørge: Hvilke erfaringer rummer denne bydel med hensyn til arkitektur og levet liv?

Hvorfor ikke række ud, inddrage og give udfordringer i stedet for en praksis, der baserer sig nedbrydning og anlægsarbejde, og hvor resultatet er bolig til færre, boliger som er dyrere, og som bevæger sig i andre økonomiske logikker end den almennyttige?

Idet der allerede foreligger en byrådsbeslutning fra 2021 om nedrivning, giver vi her en kommentar, der centrerer sig om arkitektur, byhistorie og levet liv.

Vi vil opfordre til vedvarende opmærksomhed på de gennemgribende indvirkninger, som nedrivning og flytning har for mange personer og familier i Dortesvejkvarteret og ved Inger Christensens Gade.

Vi finder det vigtigt i fremtiden at samle viden om, hvordan mennesker og et boligområdes historie og erfaring kan interagere med nyt byggeri og bæredygtig renovering.

Byudvikling og arkitektur kan indgå i en udveksling med menneskers ønsker, forestillinger, ageren og erindring i en lokalitet, der ændrer sig. Der er tale om en form for bæredygtighed, som involverer såvel design af boliger og byrum som socialt liv.

… Her eksisterer for os at se en betydningsfuld opgave for borgere, lokale kulturelle aktører, for byplanlæggere, boligforening og kommune.

De bedste hilsener
På vegne af Neighbourhood Remarks /
SIgrids Stues Team
Lars Henningsen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

lars henningsen

Indsendt

21/06/2022 21:51

Sagsnummer

HS7772066

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Brabrand - Gellerup
Hørings-id

H443

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00