Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag til Lokalplan nr. 1167 - Boligområde ved Tingskov Allé, Tranbjerg

Manglende tillid til de offentlige instanser

I år 1995 kontakter Grundejerforeningen kommunen mhb. at få området udstedt som rekreativt område, som det ifølge lokalplan 291, stk. 8 1987 er udlagt som.
På dette tidspunkt får grundejerforeningen beskeden, at jorden er udlejet som landbrugsjord med en kontrakt på 30 år, hvilket gør, at der derfor ikke kan etableres det ellers lovede rekreative område.
Nu hvor kontrakten med landmanden er udløbet, ønsker kommunen i stedet at bygge på området. Dette har krævet, at der er blevet udarbejdet en ny lokalplan 1167 for at kunne bebygge området, i stedet for at etablere den længe ventede og ønskede park, som fremgik af den oprindelige lokalplan 291.

Vi står fuldstændig uforstående overfor, at der uden videre kan ændres i lokalplanen, fordi det passer kommunen. Når der ændres i en lokalplan, tilsidesættes gældende regler. Først og fremmest tilsidesættes borgernes ønsker og rettigheder ud fra nuværende lokalplan 291. Dernæst overtrædes søbeskyttelseslinjen, og yderligere overtrædes den gældende 300 m sikkerhedszone omkring vandværket, der skal sikre, at borgerne i Tranbjerg har rent vand i fremtiden.
Desuden fremgår det i lokalplanen 291, at byggeprocenten er anført til 25%. I 2017 ændres kommuneplanen, hvor byggeprocenten hæves til 30%, og i 2021 hæves byggeprocenten endnu engang, denne gang til 40% i forbindelse med ændring af lokalplan 1167.

Grundet ovenstående og bl.a. en sag beskrevet i aarhus.lokalavisen.dk (se link nederst) fra 4. maj 2022, hvor det fremgår, at der uden videre var lavet en aftale om, at man kunne slippe for at overholde det sædvanlige krav om almene boliger i et 27 etagers byggeri på Frederiks Plads i Aarhus, stiller vi spørgsmålstegn ved, om der findes love som politikere og embedsmænd skal overholde?
Hvis vi kigger på ovenstående eksempler, vil det kunne forstås, at politikere og embedsmænd er hævet over lovgivningen i Danmark.
Kan det virkelig passe, at vores embedsmænd og politikere ikke skal overholde eksisterende love og regler?

https://aarhus.lokalavisen.dk/samfund/ECE13986521/borgmester-afkraeves-svar-om-hemmelige-moeder-med-byudvikler-det-vil-vi-ikke-finde-os-i/
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

John Jensen og Gitte Hold

Indsendt

23/07/2022 11:13

Sagsnummer

HS6574076

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Lokalplan
Område
Tranbjerg
Hørings-id

H458

Kontakt

TEKNIK OG MILJØ

Plan, Byggeri og Miljø

Karen Blixens Boulevard 7

8220 Brabrand

Telefon: 89 40 44 00