Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Borgmesterens Afdeling

Besparelser, specielt Kultur og Borgerservice, det store blodbad

Byrådet har længe talt om administrative besparelser. Hvor er de blevet af? Specielt hos Kultur og Borgerservice er det helt galt. De spareforslag der er på administration er upræcise og ender med ramme besparelser som ender ude hos borgerne. Kommunikationsfolk og de øvrige djøfére er fredet. Læser man spareforslagene hos de øvrige magistratsafdelinger er de afbalancerede. Men hos Kultur og Borgerservice har man anvendt en strategi så det er borgerne som rammes. Kun borgere som ikke er de mest ressourcestærke og kun aktiviteter som ikke kaster besøg af dronningen af sig. Hvor er besparelserne på Aros, Kongelunden, Musikhuset, Idrætsanlæggene og de stærkt forurenende kunstgræsbaner. Hvor er besparelserne på de øverste ledelseslag. Hvor er besparelserne på idrætten, oplysningsforbundene.
Hvorfor skal de unge rammes. Som en skrev i et høringssvar. En blodrus. Den helt rigtige betegnelse. Et embedsværk som ikke kunne få nok. Som ikke kunne standse i sin iver for at understøtte egne ideer.
En eksperimenterende kultur som ikke var fin nok. Som ikke blev lukket på grund af manglende søgning men fordi det ikke var faldt i smagen hos dem som giver statstilskud. Hasle Bibliotek hvor de udsatte, de svage, dem som har brug for et nærbibliotek bor. Hvorfor ikke Åby, fordi her vil protesterne blive for store.
Mange sparekataloger har Aarhus Kommune præsteret. Mange besparelser er foreslået af MKB men aldrig har MKB ramt så meget forkert. Aldrig har en magistratsafdeling landet et så stærkt politiserende katalog. Et katalog som freder alle de borgere som er ressourcestærke. Heldigvis står mange op for de svage. Forhåbentlig giver politikerne embedsværket i Kultur og Borgerservice en huskekage.
Send forslagene retur til administrationen i MKB med besked om at starte på en ny.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karin Laursen

Indsendt

24/11/2022 23:35

Sagsnummer

HS8538164

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H516

Kontakt

Christina Vadstrup Petersen

Borgmesterens Afdeling

Mail: cvp@aarhus.dk