Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Teknik og Miljø

Nedlæggelse af bybus 22 rammer skævt

Jeg bor i Storbylandsbyen Marienlystvangen, der er beliggende mellem AUH Skejby og Tilst. Storbylandsbyen er en almennyttig bebyggelse, hvor 50 % af beboerne kommer ind via medlemskab af Østjysk Bolig, mens 50 % af beboerne henvises gennem Aarhus Kommune pga. psykisk sårbarhed, truende hjemløshed m.v.

Storbylandsbyen ligger i forvejen ret afsondret i forhold til offentlig transport, hvor man skal skal gå ca. 1.5 km ad et stisysstem for at komme til enten linje 22 på Februarvej/Haslegårdsvej, eller linje 14 på Blomstervej/Bredskiftevej, der også kræver en gåtur på ca. 1.5 km. Den i forvejen dårlige adgang til offentlig transport harmonerer dårligt med, at mange beboere foruden en sårbar psyke også døjer med diverse fysiske udfordringer, der gør, at en gåtur på 1.5 km kan være svær at overskue. De nærmeste indkøbsmuligheder er ligeledes 1.5 til 2 km. væk.

Da hovedparten af beboerne på Marienlystvangen er på overførselsindkomst, heraf mange på førtidspension, er de ofte helt afhængige af offentlig transport, da økonomien ikke tillader at eje en bil.

Nedlæggelse af buslinje 22 vil således begrænse beboerne af de 40 husstande betragteligt i forhold til at deltage i civilsamfundet som frivillige, komme i job med løntilskud som førtidspensionister eller som fleksjobbere og derved bruge deres resterhvervsevne, ligesom deres deltagelse i foreningsliv, adgang til venner og familie samt indkøb vil blive vanskeliggjort yderligere.

Det er altså stik imod Aarhus Kommunes ønske om inklusion af sårbare borgere.

Derudover harmonerer nedlæggelsen af linje 22 særdeles dårligt med planerne om, at der skal udbygges voldsomt i området Brendstrupkilen, hvor der - i første omgang - projekteres med ca. 1.000 boliger i et område, der i forvejen ligger langt fra offentlig transport.

At nedlægge buslinje 22 vil således både gøre en udsat gruppe mere udsat og gøre de 1.000 nye boliger i området mindre attraktive, hvilket kan betyde færre nye skatteborgere til Aarhus Kommune.

Det her er altså en ommer, kære byråd.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gry Trust Mertz

Indsendt

09/11/2022 00:24

Sagsnummer

HS9506018

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H519

Kontakt

Teknik og Miljø

Økonomichef

Michael Johansson

Telefon: 8940 1550

Mail: mijo@aarhus.dk