Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Teknik og Miljø

Bus linje 22

Hermed høringssvar fra Åby-Åbyhøj Fællesråd angående evt. nedlæggelse af rute 22 som bla. betjener områder i Gl Åby og Åbyhøj.

Linje 22 er et meget vigtig bindeled for mange mennesker som bor i Gl. Åby og Åbyhøj, da den bl.a. kommer forbi folkehuset på Kingosvej og de ældre boliger som ligger placeret lige ved siden af det gamle endestop for den ”gamle 5ér” i Gl Åby ved Anker Jensens Vej.

Hvis man lukker linje 22 ned så vil de ældre borgere som bor i disse områder få meget svært ved f.eks at komme til deres nuværende tandlæge, læge, fodterepout, fys og kiropraktor i de centrale Åbyhøj på Silkeborgvej. Ligesom de får svært ved at deltage i kulturlivet på Elværket eller på Åby Bibliotek. Det at kunne handle hvor man plejer og møde gamle bekendte skal man ikke undervurdere.

Det er også vigtig at man kan bibeholde at kunne holde den nordlige og sydlige samlet i Åbyhøj, således at så mange borgere som det er muligt kan komme med offentlig transport.

Hvis man nedlægger linje 22 hvad er så de borgeres alternativ for at komme afsted? Er det at de skal betale taxa frem og tilbage hver gang de skal handle eller til læge ? Eller vil man indfører en billig flextrafik til dem ? eller ?

Linje 22 betjener områder, som ikke betjenes af andre busruter så som Øgaderne, Åby og Langenæs og er dermed en vigtig forbindelse på tværs af Aarhus.

Der er rigtig mange gode grunde til at gentænke dette projekt omkring nedlæggelse af linje 22.

Med venlig hilsen
Åby-Åbyhøj Fællesråd
Formand Poul B. Schou
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jesper Richardt

Indsendt

24/11/2022 23:38

Sagsnummer

HS3504225

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H519

Kontakt

Teknik og Miljø

Økonomichef

Michael Johansson

Telefon: 8940 1550

Mail: mijo@aarhus.dk