Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Teknik og Miljø

Nedlæggelse af linje 22.

Som beboer i Fjældevænget bruger jeg jævnligt linje 22. Jeg er gangbesværet og linje 22 går tæt på min lejlighed og jeg har stor glæde af denne mulighed for transport.
Jeg går til svømning i Hasle Svømmehal og linje 22 er min eneste mulighed for dette, da jeg har kort gangdistance og ikke kan gå derhen. Generelt ser jeg mange pensionister i bus 22; og de ældre i Kalenderkvarteret er afhængig af den.
For år tilbage var der en linje 3 som gik fra Fjældevænget/Februarvej og til centrum via Viborgvej. Jeg har altid følt mig tilknyttet Hasle Torv og tilbuddene ind af Viborgvej. Mit barn gik på Hasle Skole, vi har brugt/bruger svømmehallen. Købt alle cykler og fået lavet reperationer på Hasle Torv, bruger genbrugsbutik, malerhandel, asiatisk butik, grønthandler m.v. Det bliver nu umuligt for mig og andre, der kører med bus.
Jeg ser mange tage linje 22 til Hasle Torv og derfra videre til Gellerup og lave indkøb. Det vil slutte.
At postnummeret i Fjældevænget/Herredsvang er 8210 Århus V betyder ikke at jeg personligt føler mig tilknyttet Gellerup. Mine aktivitetr er som nævnt på Hasle Torv og ellers bruger jeg Hasle Bibliotek, som nu er lukningstruet. Hvis jeg i stedet skal bruge Gellerup Bibliotek uden en linje 22, så vil det kræve en længere rejse; først gå til bus 2a på Herredsvej; skifte til 6a på Ringvejen; skifte til 4a v. Silkeborgvej. Og jeg må medbringe pensionisttrolley til bøger og en lille klapstol, da jeg kun kan stå og gå kortvarigt.
Og ja, det er nok endnu mere besværligt i udkantsdanmark. Men der er heller ikke samme befolkningstæthed.
Jeg drømmer om, at der vil blive lettere adgang til Hasle Torv/Viborgvej i en ny busplan. Hvad enten linje 22 består eller andre ruter laves om.
Jeg er meget bekymret for at Herresvang/Trillegården bliver tlltagende isoleret i og med at biblioteket er lukningstruet og at Kulturhus Herredsvang lever på lånt tid. Indtil videre med økonomi fra div, puljer i de næste år. I den sammenhæng er det absolut ekstra relevant med en busrute 22 ell. lign, som kan give mulighed for at komme til andre mere lokale tilbud end Storcenter Nord med bus 2a.
Jeg har boet i Herredsvang i 30 år og arbejdet som pædagog i daginstitution i området i 23 år. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville tilbringe min 3.de alder der. Men jeg genovervejer; meget af det jeg gerne vil bruge; især bibliotek, kulturhus, svømmehal og adgang til Hasle Torv er truet.
Jeg vil opfordre jer til at gentænke nedlæggelsen af linje 22.
Venligst Merete Husted
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Merete Husted

Indsendt

29/10/2022 14:01

Sagsnummer

HS5883962

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H519

Kontakt

Teknik og Miljø

Økonomichef

Michael Johansson

Telefon: 8940 1550

Mail: mijo@aarhus.dk