Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vedr. lukning af Musik & Medieværkstedet

Kære Aarhus Kommune,
Jeg er en af de såkaldte "brugere" på Musik & Medieværkstedet. Jeg er sendiagnoseret autist, og har i mange år udviklet stress over ikke rigtigt at passe ind nogen steder. Efter mængdevis af sygemeldinger og arbejdsprøvninger er der blevet nået frem til, at det 10 timers flexjob, jeg har på Musik & Medieværkstedet, er det helt rigtige for mig.
Jeg har mange evner indenfor både grafiske og musiske fag, såvel som videoproduktion, hvilket alt sammen stimuleres på mit arbejde. I modsætning til i "den virkelige verden", er det dog i et tempo, jeg kan forholde mig til, og jeg kan arbejde med tingene uden at det i sidste ende forventes at generere profit som eneste mål (et eksempel på, hvorfor reklamebranchen f.eks. ikke fungerer for mig).

Mit hovedarbejde på Musik & Medieværkstedet er at spille trommer i bandet "The Mumes". I handicapverdenen er vi ved at være et temmelig anerkendt orkester. Vi spiller på bosteder og institutioner landet over, og gæster hvert år flere af de største handicap arrangementer inden for landes grænser, som f.eks. Sølund Musik-Festival, Ribelund Festival og Løgumgård Gøgl & Musik Festival.
Under Covid-19 epidemien var vi bannerførere på projekterne "Koncerter mod Angst og Ensomhed" og "Den Rullende Kulturvogn", hvor vi var ude og spille på bosteder hele 2020 og 2021, selvfølgelig nytestede, på afstand og godt sprittede af.

Jeg nævner dette, fordi det er uhyre vigtigt at understrege den glæde, vi oplever, når vi er ude og spille. Handicapkultur, -fester og -aktiviterer i Danmark er ikke på sit højeste til at begynde med, og når der samtidig opstår en krise, der gør at vi isoleres endnu mere, er det enormt vigtigt, at der er sådan nogen som os, der kan tage sagen i egen hånd og levere måske et af årets eneste arrangementer for en masse mennesker, der sidder på deres bosteder, og ikke kan forstå eller forholde sig til en verden med Covid-19. Jeg er med på at krisen er overstået nu. Men vi skal da være klar til den næste?

Uden Musik & Medieværkstedet, ville der ikke være et band. Men der er også andre brugere på værkstedet. Folk, der ligesom jeg selv trives bedst i små grupper, hvor der er plads til fokus på det, man er god til, frem for alt det, man ikke kan, og hvor tryghed, genkendelighed og kollegaer, man kan have kendt i årtier, er en fast del af en hverdag, man kan regne med.

Så, hvis ikke for min skyld, så for alle de andre på værkstedet, samt alle de mennesker, hvis glæde jeg kan mærke, når jeg er ude og spille, så håber jeg virkelig I vil genoverveje om det nu er en god idé at trække tæppet væk under et så velfungerende tilbud, som Musik & Medieværkstedet er.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jon Brændsgaard Toft

Indsendt

11/11/2022 19:17

Sagsnummer

HS7523903

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69