Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skal vi spare de svageste i samfundet væk?

I snart 10 år har jeg arbejdet som frivillig og hjulpet de hjemløse i Aarhus.
Jeg hjælper de hjemløse med alt, og jeg er der også på deres sidste rejse når ingen andre er.

Hjemløse tallet falder for de unge, men hvad med de ældre? hvad med alle dem som ikke kan finde ud af at være i egen bolig? hvor skal de gå hen når Værestederne skal spare deres åbningstider væk?
Det er ikke så rosenrødt at housing first virker - jeg ser i hvertfald noget andet på gaden og ved at være i miljøet. Jeg har for nylig været med til at tømme en lejlighed for en borger, der boede i noget, der mest af alt lignede den værste losseplads man kan forestille sig. Det er altså ikke at man kan bo og klare sig selv, når ens hjem ser sådan ud. Vi fik ryddet det hele, sat lejligheden i stand og købt nye møbler. Alt sammen helt privat og frivilligt. Alt for mange bliver placeret i egen lejlighed, men har stadig så svære psykiske problemer, og manglede færdigheder til at kunne være alene, at de på trods af at de har, et sted at bo, stadig søger ud på gaden, på nattjenesten og på Værestederne. Og hvor skal de her mennesker nu gå hen hvis det meste skal sparres væk?
Der må være andre steder der kan sparres før, vi rammer dem som er på livets bund. De her mennesker har brug for al de hjælp de kan få - i sparker til folk der allerede ligger ned. Lad os dog hjælpe dem der trænger allermest til det.
Hvad med at sælge ud af al den kunst som der er placeret rundt omkring i Aarhus Kommune? Der er masser af dem der lever deres liv på gaden, som kan male flotte malerier der kan pynte overalt i det kommunale. Der MÅ være andre steder der kan sparres før vi rammer de hjemløse og mest udsatte borgere i vores kommune.

Og for at det ikke skal være løgn, så vil man også lukke helt ned for Musik og Medieværkstedet. Hvor skal de mennesker gå hen? I de sidste 10 år har jeg haft fornøjelsen af at Musik og medieværkstedet har været en stor del af vores julefrokost for byens hjemløse - de mennesker lever og ånder for deres musik. Det er et af de smukkeste projekter der er sat i værk. Og nu vil man lukke det helt ned. Det giver ingen mening. Jeg håber virkelig at Aarhus Kommune vil åbne deres øjne, og se at de, steder man ønsker at spare væk eller lukke helt ned, får store konsekvenser for de mennesker de rammer. Det er sgu en ommer!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Sejthen

Indsendt

16/11/2022 15:22

Sagsnummer

HS2168970

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69