Gå til hovedindhold

Høringssvar

Musik- og Medie- Værkstedet

Jeg er ikke hverken pædagog eller monetært-, professionelt- eller andet lign.- associeret med musik og medieværkstedet. Jeg er simpelt nok, bare en ven og en fan..
og mine ord om værkstedet er:

Det er et uhørt godt tilbud. På holdet er flere af Danmarks dygtigste [udviklingshæmmede] musikere og deres musikalske output på kulturfronten er fuldstændig uhørt stort. Ej at forglemme medie-siden, som også bidrager med en masse fantastisk materiale. The Mumes spiller flere koncerter om året end D-A-D! Det er dybt dedikerede, dygtiggørende, vedholdende og unikke mennesker vi har med at gøre her. Værkstedet har eksisteret i utroligt mange år (siden ’89), dette er lang tid hvad angår alle slags affærer - professionelle, kunstneriske, og andre, og det er ikke for sjov, at tilbuddet har stået ved så længe.

Hvis man tager et kig på økonomien, er det også helt fjollet ikke at kunne se, den enorme eftertragtethed som værkstedets produktion har. Hvis ikke The Mumes (og de andre bands) bliver booket, spiller de ikke koncerter - men de spiller HUNDREDEVIS af koncerter! Jeg har kun anekdotisk kendskab til værkstedets økonomi, men har hørt lidt af, hvad deres koncerter kan indbringe. Det er sgu ikke barnemad. Jeg forstår også, at indtægterne som værkstedet indbringer f.eks. med deres koncerter, dækker en GOD del af værkstedets omkostninger - det siger derfor sig selv, at Musik og Medieværkstedet, er en stærk økonomisk investering på kulturfronten.

Derudover ved jeg fra at have været på besøg på værkstedet flere gange og spillet med flere af individerne der arbejder der, at det ikke er et sted for hvem som helst. Det er ikke et sted man kommer for at sove og for at blive passet. Det er et SERIØST sted, som tager menneskerne der arbejder der alvorligt!.. Sofus og Jesper som er ledere, er helt igennem dedikerede (og dygtige) til at sørge for, at borgerne som arbejder der, ikke forlader værkstedet uden en følelse af at være stærkere, sejere, bedre, dygtigere, modigere og mere stolte af dem selv og deres evner. Det er seriøst pædagogisk arbejde der foregår derude. Det er et tilbud af højeste kvalitet, bare hvad det pædagogiske angår.

- Jeg har flere personlige oplevelser med folk som hører om værkstedet eller oplever dem live og allermest gennemtrængende er, at deres [værkstedsdeltagernes] evner og attitude sætter et ryk af inspiration i folk. Musikere og ikke-musikere, handicappede og ikke-handicappede. Musik og Medie-værkstedet er 1 i 1.000.000! Det er et yderst unikt og inspirerende sted, på tværs af kulturer og samfundslag.

- Derudover må jeg også sige, at jeg ikke kan undgå at græmmes tanken om, hvis de mennesker som arbejder på Musik og Medieværkstedet, formentlig resten af deres liv, skal gå og bare mindes, dengang de var turnerende musikere, arbejdede med videoklipning, interviewede folk som Birthe Kjær, Nicolai Wammen (S) og mange flere, eller arbejdede med de ansatte på musik- og medieværkstedet. Herunder specielt om borgerne: Det er seriøse menneskers job i vil fjerne. Det er seriøse mennesker som ikke har mange muligheder. Det er seriøse mennesker som kæmper hver evig eneste dag, både for deres passion og arbejde og især for nogle, med deres handicap. Det er IKKE et segment af mennesker, som fortjener at få deres liv, kunst, arbejde og stolthed flået væk under benene på dem. Det er mennesker, som foruden deres handicap, lige så godt kunne have siddet og lyttet til høringssvar for at vurdere, hvad det bedste er at gøre for deres samfund. Jeg mener helt og holdent at i begår en social og etisk fejl, hvad angår menneskelighed og værdier i det danske samfund, hvis i lukker værkstedet ned.

Venligst, Anton Dam Hedegaard

PS: På billedet ser i (fra venstre) Martin, som arbejder på Musik- og Medieværkstedet og jeg selv, da vi med Martins band optrådte på Sølund Musik Festivalen, her i sommers. Resten af værkstedet optrådte vist omtrent 5 gange på festivalen, herunder; alle dage, på alle scener, herunder på den største scene, lige før Birthe Kjær. The Mumes havde besøg af Diakonhøjskolen på scenen, som lavede en enorm gæsteoptræden som led i deres uddannelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anton Dam Hedegaard

Indsendt

16/11/2022 18:25

Sagsnummer

HS0697642

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69