Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af Musik og Medieværkstedet

Musik og medie værkstedet må ikke lukke.
Musik og medie værkstedet giver et unikt arbejdsmiljø for borgerne, hvor egenrådighed og ansvar er i fokus i en tryg, alsidig og meget kompetent arbejdsplads. Borgerne får mere end bare et sted at være i dagtimerne, men en arbejdsplads med mange muligheder og både ture og opgave ude af huset, der til kommer det helt unikke sammenhold både mellem borgere, medarbejder og venner af stedet. Jeg kommer som ven af musik og medieværkstedet med til mange af de arrangementer som de enten står for selv eller i samarbejde med mange andre, som altid kommer til dem når der skal planlægges alt. Jeg har fået et personligt forhold til mange af borgerne da de ikke ser mig som endnu en pædagog, da de bliver behandlet som ansatte af Jesper og Sofus, hvilket giver dem lyst og
mod til at snakke med alle om det arbejde de udfører. Jeg har mødt musik og medieværkstedet til koncerter både store som små, festivaler hvor de fylder alle de største scener, mediearbejde om alt muligt forskelligt fra folkeoplysning om oplevelser i lokal området til dybe og indgående programmer om musik, sport og sex. Alt dette er vigtigt at det kommer fra ligesindede til dem der har brug og lyst til at hører og opleve dette, altså borgere i hele landet, for de når ud til hele landet og ikke kun Aarhus kommune. At man kan finde på at overveje at lukke et tilbud der når ud til alle dele af landet og også udlandet med deres arbejde er ubegribeligt.
Alt det arbejde de gør øger kontaktfladen mellem de handicappede og ikke handicappede som jeg mener er yderst vigtigt. Handicapområdet er ved at blive ydeområde som man som almindelig samfundsborger ikke møder eller ser, og det er meget farligt at skabe sådan et parallelsamfund. Musik og medieværkstedet er med til at mindske dette mellemrum som er ved at blive skabt, så som planen er at lave store tilbud hvor borgerne bare kan blive gemt væk. At de komme ud og spille til festugen og andre arrangementer hvor der er mennesker fra alle samfundslag giver ikke kun mening for borgerne, men for samfundet. Livskvalitet er at føle sig lige med sine medmennesker og det bliver man kun ved at møde dem. Og husk at det ikke kun er dem tilknyttet musik og medieværkstedet der for glæde af det, det er alle der har mulighed for at komme til de arrangementer som de skaber, så som kamp mod ensomhed på plejehjem.
Luk ikke musik og medieværkstedet da det ikke kun er dem tilknyttet det vil gå ud over, men
mange mange flere både mennesker i hele landet og mange områder.
Venlig Hilsen
Mathias Brun-Rasmussen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mathias Brun-Rasmussen

Indsendt

16/11/2022 21:12

Sagsnummer

HS2227663

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69