Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Musik- og Medieværkstedet!!!

Jeg er pædagogstuderende og var i min første praktik hos MUME (Musik- og Medieværkstedet). Jeg har både som ufaglært og nu som pædagogstuderende, arbejdet mange steder med målgruppen udviklingshæmmede. Jeg troede ikke det var muligt, at en arbejdplads kunne vække så mange følelser og gode oplevelser, som da jeg begyndte at arbejde på MUME. Det var min største fornøjelse af opleve at arbejde dette unikke sted.
Jeg har på MUME oplevet de mest dedikerede medarbejdere (udviklingshæmmede) og det med professionelle personale (pædagoger), der tager deres arbejde DYBT seriøst. Intet her bliver gjort halvt; det bliver gjort med hele hjertet.
Jeg oplever at medarbejderne hver dag får en følelse af at lykkes, sejre, vokse og udvikle sig. Det er ikke kun noget jeg observerer, det er også det de selv siger. De ELSKER at være på arbejde! Deres livsværk og deres dybeste relationer, er blevet skabt på MUME. Det må de ikke miste!
Medarbejderne dedikerer hele sit liv, til det musik og medie arbejde de skaber i sin hverdag. Deres band The Mumes (handicapband) tournérer hele danmark rundt og spiller samtlige koncerter om året! Medie medarbejderne interviewer skuespillere, politikere og musikere! Der laves serier og podcast der fokuserer på tabubelagte emner såsom seksualitet! Hvor oplever man ellers det henne i DK?! Ingen steder! Det her vigtige og yderst givende arbejde må IKKE gå tabt, det er SÅ værdifuldt! Alle medarbejdere har hver især store talenter.
Når jeg har set bandet The Mumes optræde, oplever jeg musikerne (de udviklinghæmmede) revne af stolthed. De er de mest fantastiske performere. Og det er de fordi de på MUME, får lov til at udfolde sig fuldstændig som mennesker og som musikere. De er uden tvivl i sit es. Publikum stråler altid af glæde! Aldrig har jeg oplevet noget publikum gå så meget amok på dansegulvet og ved fællessang, som til en The Mumes koncert. Der købes hundredevis af merchandise trøjer med The Mumes's logo, fordi de har hundredevis af fans. Det er professionelle musikere, med store indtægter og mange koncertbookninger hele året rundt. . Det er så livsbekræftende at overvære og være en del af. Sikke meget glæde det har for alle parter.
Medarbejderne har gang på gang nedbrudt mine fordomme om, at man er begrænset, blot fordi man har et handicap. Jeg er DYBT inspireret af dem! De guider og instruerer mig i, hvordan jeg kan spille et instrument, eller optage en podcast! Jeg lærer absolut lige så meget af dem (hvis ikke mere!) som de gør af mig og det er så vigtigt at pointere. Alle lærer af hinanden, og det er essensen af det pædagogiske fokus på MUME. Det medarbejderne kreerer, er med til at forene og inspirere folk, på tværs i samfundet. Det er decideret smukt. Den glæde alle har for sit arbejde er noget jeg aldrig har oplevet være så tydeligt og gennemsyret, som det er på MUME.

Glæden for sit arbejde, mærkes i den grad også hos de uddannede pædagoger, Jesper og Sofus. De har hver især en pædagogisk tilgang til medarbejderne, der fremmer og imødekommer hver enkelte medarbejders ressourcer og ønsker. Personalet har en yderst fintfølende sans for at bevæge sig professionelt indenfor sine egne og medarbejdernes personlige rum og grænser. Der gives både plads til svære seriøse snakke, kram, tårer, grin og humor, som alt sammen er med til at skabe stærke og professionelle relationer mellem personale og medarbejdere. Personalet griber og løfter medarbejdernes ressourcer, hvor de har brug for støtte og motivationen, til at udleve deres højeste ønsker og til at udvikle sig selv og sin identitet.
Både Jesper og Sofus har begge et naturligt talent for at arbejde med målgruppen og de vægter deres faglighed højest. De har opbygget et ambitiøst MUME med mottoet "du kan hvad du vil" hvilket har skabt selvsikre og professionelle musik og medie medarbejdere. Medarbejderne ved at de er i stand til at skabe store og betydningsfulde projekter, hvilket er i kraft personalets formidable pædagogiske arbejde.

Jeg har ikke ord for, hvor taknemlig jeg er for at have mødt hele teamet på MUME. Alle har gjort et kæmpe indtryk på mig, både personligt og professionelt. MUMEs uerstattelige arbejdsplads, vil påvirke mit fremtidige pædagogiske virke og mit personlige jeg for livet. De fantastiske mennesker på MUME har fået mig til at indse, hvordan alle mennesker, bidrager værdifuldt til hinandens liv. Vi er alle ligeværdige og har evner, som er unikke. DÉT er pædagogik og medmenneskelighed på højeste plan!

Jeg har stadig - efter et år - kontakt med både personale og medarbejdere på daglig basis, fordi menneskerne og MUME, simpelthen ikke er til at slippe. De bestyder ufatteligt meget for mig. Mit ønske er selv, at skabe kreative tilbud lignende MUME i fremtiden, da der uden tvivl burde være flere steder i verden som MUME. Det er en perle, der fremmer det bedste i mennesker, højner dem og omfavner dem, lige der hvor de har brug for det. Det er livsændrende for udviklingshæmmede at blive ansat på MUME. Det gør medarbejdernes hverdag meningsfuld og betydningsfuld, både i kraft at det kreative og sociale fællesskab de arbejder i.
At lukke MUME ville være den største fejltagelse. Det må simpelthen ikke ske. Der her sted betyder så uendeligt meget for medarbejderne, personalet og andre tilknyttede mennesker til MUME. Musik- og Medieværkstedet er en definition af, en sund, kærlig og givende arbejdsplads, som har kæmpe potentiale, styrke og positiv påvirkning på så mange menneskers liv. Musik og Medieværkstedet SKAL bevares!

I de vedhæftede filer er billeder af:

Billede 1. S (udviklingshæmmet) der kan finde ud af at spille på sav og viser mig hvordan han spiller på den.

Billede 2. Jeg prøver at spille sav mens S hjælper og guider mig. Det er ikke helt nemt at spille på kan jeg fortælle!

Billede 3. Jeg er til julefrokost med medarbejdere fra MUME. Det var en fantastisk aften.

Billede 4. A og H (på billedet) er med til juleklip på MUME, hvor der bages småkager og pyntes op til jul på arbejdspladsen. Det endte i fællessang med julesange, som medarbejderne (de udviklingshæmmede) stod for.

Billede 5. Bandet The Mumes (udviklingshæmmet band) har lige spillet koncert. En fra publikum har købt en lyserød t-shirt med "The Mumes" logo og får stolt taget billeder med bandet.

Billede 6. The Mumes spiller koncert og forsangeren W holder i hånd med en fra publikum, som står og synger med.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sofie Kalstrup Mossefin Hess

Indsendt

17/11/2022 00:05

Sagsnummer

HS8316547

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69