Gå til hovedindhold

Høringssvar

Musik & Medieværkstedet, Det Kreative Værksted - Fælles Fagligt Fundament?

Jeg er social-pædagog ansat på Snåstrup Vestergård et bo- og aktivitetstilbud for voksne udviklingshæmmede i Harlev 14 km vest for Aarhus.
Jeg har lige færdiggjort første semester på "Master i musikpædagogisk udvikling" (MMPU), hvor jeg i forlængelse af semester-opgaven deltager i projektet "Performance Pædagogik" der afvikles på Folkestedet. Her indgår aktører som Musik & Medieværkstedet, Det Kreative Værksted, FO, Folkestedet, Diakonhøjskolen og Snåstrup Vestergård i et samskabelses-projekt, hvor pædagogstuderende og voksne udviklingshæmmede tirsdag og onsdag d. 22/23 november skaber produkter til fremvisning til vores "Festli'val" som afvikles torsdag - deadline for denne høring.
I kunne også hyre en "Kaos-pilot"-projekt-manager-type til at skabe samme projekt, og så ville det koste 10 gange så meget - vi starter i princippet på 0 kr, med det vi har i hænderne imellem ørerne.
Det er nu 3. gang i Musik & Medieværkstedets over 20 årige historie, at Aarhus Kommune peger på lukke projektet. Brugerne har takket stort nej, de 2 andre gange - har i et tilbud i baghånden til dem?
På "min" institution har vi et brugerband - John D Band - som har eksisteret siden 2008. Var det ikke for Brian Laurie og Musik & Medieværkstedet, tror jeg ikke at bandet eksisterede den dag i dag (ja, vi kører videre på 14. år med skiftende besætninger og udgav en vinyl ep sidste år). Vores beboere så hos Musik & Medieværkstedets brugere, at man kunne have et band, og man kunne endda være medlem som roadie, hvis man lige følte mere for at rulle kabler ud, end at stå og spille på et instrument. Sådan fungerer det stadigvæk.
At spille musik sammen, skaber meget mere end selve musikken. Brugerne lærer om demokrati, sociale færdigheder, at tage ansvar - og størst af alt - de oplever mening og glimt af livsglæde. Hvorfor står du op om morgenen?
Når i kigger ned over jeres excel ark og skal have næste års budget til at gå op, tænker i en al for kort tidshorisont, og måler på de forkerte parametre. for alt det vi oplever at musikken, kreativiteten og sanseligheden bidrager vores borgere, sparer på medicin og personale andre steder i systemet. Merværdien overstiger langt det i tror i vil spare i budgettet.
Det er molbo-historien om storken i rugmarken om igen. I pløjer alle de bløde værdier med en grønthøster, og løser ingenting - ikke engang jeres budget. Frustrede og utilfredse borgere vil til enhver tid være dyrere end det modsatte. Nogle af de borgere jeg arbejder med, nogle anbragt med dom, koster idag "kassen" fordi sagsbehandlere har været underlagt skuffecirkulærer der har sat en prop i budgettet, og så har VI systemet der skulle hjælpe disse borgere, svigtet og givet dem plads til at vælte i en grad, at de oplever et varigt funktionstab. I tænker at i sparer penge, imens i skubber en endnu større udgift foran jer.
Som ansat i Aarhus Kommunes voksenhandicap siden 2007 (på samme institution siden 2004 - vi overgik fra amt til kommune med kommunalreformen), undres og irriteres jeg over at voksenhandicap holder "flyttedag" hver 4-5 år, med de samme argumenter om tvær-institutionel sparring og vidensdeling hver gang. Men vi når ikke at skabe rigtigt solide og varige samarbejder, før systemets synopser skal genopfindes igen igen. Og det koster masser af penge hver gang - men ikke på papiret, fordi alt er regnet ud efter en billigere indkøbsaftale på blækpatroner, forventet faldende energipriser, en varm vinter og medvind på cykelstien og ikke én uforudset udgift.
OG nu står jeg her og samskaber det mest fantastiske projekt med 2 af de aktører i har i sparekataloget.
For hver gang i sparer, skal vi have en flottere og mere højtragende vision for den funktion vi varetager som institutioner og ansatte.
Jeg vil rigtig gerne udbede mig, at én af jer folkens der har peget på at lukke Musik & Medieværkstedet + Det Kreative Værksted, vil pege på den flotte planche om Fælles Fagligt Fundament, og vise mig præcist hvor i landskabet at jeres sparekatalog passer ind?
Jeg vil gerne som ansat have frabedt mig flere "værdi doktriner", som kun skal forblive på papriet som en flot vision vi kan fremvise - et Narnia på den anden side af "den nødvendige politik".
Jeg ved godt hvad der er nødvendigt, hvad der er brug for, og hvad der virker. Det oplever jeg på egen krop i egen praksis - og jeg er faktisk pænt dygtig og kompetent til mit job.
Medejerskab, medborgerskab, ansvar og medbestemmelse!
- som er blot nogle af de flotte ord jeg også kan hive ud af værdierne for Fælles Fagligt Fundament.
Lige nu vil i nedlægge flere årtiers faglige kompetencer og viden for "pebernødder"!
Tænk tænk tænk jer nu rigtig godt om - i har noget helt unikt - det skal man værne om, passe på, gøde og prale af. For kigger i blot lidt efter, så ser i noget blomstre - lad venligst være med at træde i bedet. Det går ikke kun ud over dem som har plantet det, men også alle dem som kigger på blomsterne og kan dufte dem. Pårørende der oplever at deres kære trives. Alle de mange glade koncertgæster - jeg kan blive ved...for ressourcen er uudtømmelig. Det er jeres kommunekasse ikke - men i kommer ikke til at spare penge på det her!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pedro da Palma

Indsendt

21/11/2022 23:31

Sagsnummer

HS0136928

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69