Gå til hovedindhold

Høringssvar

Det Kreative Værksted, Malling

På Kunstskolen Snurretoppen i Horsens kommer 16 voksne med særlige behov hver dag fra 9-15. Her males og tegnes, der arbejdes med keramik. Vi har studieture, udstillinger og meget mere. På den måde ligner vi rigtig meget Det Kreative Værksted i Malling.

Vi mener, at det er vigtigt at også udviklingshæmmede har valgmuligheder i forhold til job og beskæftigelse, og her er kunstneriske værksteder og skoler en vigtig brik. Vi har i vores arbejde på kunstskolen set mennesker vokse og udnytte store potentialer, og dermed få identitet og selvværd og vi ved, der foregår en lignende udvikling på Det Kreative Værksted.

At arbejde med kunst og kreativitet er også en træning i at blive mere selvstændig og træffe sine egne beslutninger og træne evnen til at udføre handlinger selv.
I det kunstneriske arbejde skal borgeren selv komme med ideer, udvælge motiver, blande sine farver og tage beslutninger undervejs i processen, og gennem brainstorms, samtaler og dialog lærer borgerne at sætte ord på deres meninger, holdninger og ønsker.

Ikke alle mennesker kan formidle deres tanker og oplevelser gennem det talte eller skrevne sprog.
Her er farve, form og materiale et område, der kan udtrykke det enkelte menneskes følelser og tanker. Kunsten giver et nyt sprog. Gennem billeder og skulpturer fortæller borgeren om sin hverdag og oplevelser. Pludselig kan de nå ud til forældre, venner og bekendte ved at formidle sig på en helt ny konkret måde.

Fra Kunstskolen Snurretoppen giver vi vores fulde støtte til bevarelse af Det Kreative Værksted.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Kunstskolen Snurretoppen

Indsendt

22/11/2022 12:54

Sagsnummer

HS9740561

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69