Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar

PRIVAT HØRINGSSVAR.
For det første synes jeg, at det er rasende beskæmmende, at vores kommunes administration gang på gang bringes i den situation, at der må hastes besparelser igennem.
Men HVIS kommunen ikke kan/vil/må forøge sine indtægter svarende til det manglende beløb, har jeg forståelse for, at denne panikprocedure kan være nødvendig, men må samtidig præcisere på hvilke punkter, de offentliggjorte forslag pikerer mig og gør mig ondt:
Min første tanke var, at det var skammeligt at tage fundamentet væk under et par af de nyere kulturprojekter i denne by – Bora–Bora og Katapult. Hvor må det være dræbende for idealisterne bag sådanne projekter, at de nærmest med et pennestrøg (og uforskyldt) risikerer deres eksistens. Et par lokalbiblioteker nævnes også som spareprojekter – jeg bruger selv Hasle Bibliotek ret hyppigt, og jeg er ikke i tvivl om, at det foruden biblioteksservice har stor betydning som møde- og aktivitetssted i et område, der ikke har ret mange steder for sådanne tiltag lokalt.
Desuden må jeg – med en del erfaring i Fritidsundervisning/folkeoplysning specielt på handicapområdet (og her specielt de psykisk syge) – ryste på hovedet over at spare et stort beløb som kommunal bevilling på området – det har været den samme sang næsten hvert år langt tilbage. Det er der ikke meget perspektiv i på sigt!
Som nævnt har jeg en omfattende kontakt med specielt udskrevne psykiatriske patienter, og i den sammenhæng har jeg lyst til at påpege, at ”sparebanden” er på nippet til at lave et ordentligt selvmål. I over en halv snes år har en patientgruppe fra den nordlige del af kommunen haft et værested ved det forhenværende KBC på Katrinebjergvej, og det aldeles enestående – som tilsyneladende bliver overset – ved stedet er, at det (efter tidligere sparerunder i kommunen) drives – og drives ret tilfredsstillende – af brugerne selv og altså klarer sig for et eklatant mindre budget end tilsvarende væresteder. Det er et MEGET dårligt signal at udsende, at selv noget så unikt på landsplan som Fristedet kan komme i farezonen – det er jo hele konceptet, der på denne måde bliver underkendt. Og så i en tid, hvor hele landet og det politiske spektrum er bestyrtet over behandlingen af og mulighederne for de skrøbelige og deciderede psykisk syge.
Poul E. F. Kristensen
Haslegårdsvænget 11
8210 Århus V.

P.S. Brugerne på Fristedet er for det meste isolerede og med meget lidt familie – eller kontakt med denne. Desuden er de – hvad de selv kalder – ”digital underklasse”, og kan næppe finde ud af at indgive elektronisk høringssvar; derfor giver jeg dem lige en hånd med her i forlængelse af min egen fortvivlelse over nogle af de ideforladte forslag i sparekataloget.- En læserbrevsskribent i Stiftstidende kaldte udspillet ”en ommer” – enig!!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Poul E. F. Kristensen

Indsendt

24/11/2022 15:48

Sagsnummer

HS5632284

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69