Gå til hovedindhold

Høringssvar

Ryhave Kollegiet

Behold personalet på Ryhave Kollegiet!!
Zonta Aarhus II er en organisation der bl.a. støtter udsatte kvinder. Vi har igennem mange år støttet Ryhave Kollegiet med forskellige ting. Nogle piger har vi støttet økonomisk, bl.a. med hjælp til indkøb af en computer de skal bruge i deres studier. Vi har også hjulpet med indretning af pigernes lejligheder, ophæng af lamper, budgetlægning, forberedelse til jobsamtaler osv.
Gennem vores kendskab til stedet, har vi set vigtigheden i, at der er personale til at tage hånd om de sårbare kvinder der bor på stedet. Vi har set, hvordan de hjælper pigerne med at få en hverdag til at fungere med de udfordringer mange af pigerne har. Vi har set, hvordan de sørger for at pigerne bliver en del af det netværk der er på stedet. En del af pigerne fik det mærkbart dårligere under Corona nedlukning.
Kontakten til os i Zonta har foregået igennem stedets personale. Hvis der har været brug for hjælp, har de kontaktet os. Det bliver svært/umuligt at fortsætte dette samarbejde uden dem.
Vi synes, Aarhus Kommune har en forkert løsning på, hvordan pigerne kan hjælpes uden et fast tilknyttet personale. Det foreslås, at de kan henvende sig til bl.a. Mødrehjælpen. Men med det vi kender til pigerne, så vil det være for angstprovokerende for dem og det vil også være nærmest umuligt at finde overskud til det. De behøver hjælp til at søge hjælp. Det er ofte svært og meget tidskrævende at få opbygget et tillidsforhold til kvinderne.
Der var vel en grund til, at Ryhave Kollegiet blev indrettet til sårbare enlige mødre? At nedlægge stillingerne, vil ikke blive en besparelse, det vil tværtimod give øgede omkostninger, når pigerne og deres børn skal samles op igen.
Zonta Aarhus II håber inderligt at denne besparelse ikke bliver gennemført.
På Zonta Aarhus II vegne
Lotte Precht og Birthe Windfeldt
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Birthe Windfeldt

Indsendt

24/11/2022 17:28

Sagsnummer

HS2705085

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69