Gå til hovedindhold

Høringssvar

Indsigelse mod besparelse, der rammer Det kreative Værksted

I besparelseskataloget for Sociale Forhold og Beskæftigelse foreslås det at fjerne tilskuddet til Det kreative Værksted med den begrundelse at det “i høj grad ligner tilbuddene på de interne dagbeskæftigelsestilbud”.

Den begrundelse er ikke korrekt, når man husker på kommunens størrelse. I Beder-Malling bidrager vi gerne til det rummelige samfund og derfor er vi stolte af, at vi har botilbud for medborgere med handicap i vort lokalområde. Det kreative Værksted er et essentielt element i at give disse mennesker et meningsfuldt liv og der er intet alternativ, uden at de skal bebyrdes med en dyr og besværlig transport til andre områder af kommunen. Denne transport vil endog medføre en øget udgift for kommunen.

Aktiviteterne på Det kreative Værksted bidrager også til et levende lokalsamfund i den sydlige del af kommunen og det vil vi nødigt miste, Denne synlighed vil gå tabt, hvis det ikke er lokalt forankret.

Så kort sagt: fjern denne besparelse - der sandsynligvis endog blot vil bevirke øgede udgifter andre steder i det kommunale budget og således ikke være en reel besparelse.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup

Indsendt

24/11/2022 19:01

Sagsnummer

HS6325342

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69