Gå til hovedindhold

Høringssvar

Høringssvar vedrørende Aarhus kommunes sparekatalog for kultur og borgerservice - og ophævelsen af samarbejdet og støtten af FO-

Aarhus Kommune har pga. sparehensyn set sig nødsaget til at trække støtten til et unikt tilbud for udviklingshæmmede; et tilbud som øger trivsel og udvikling af talenter for den udviklingshæmmede. Musik- og medieværkstedet giver en stor mulighed for at skabe kunst og musik og der ses en udvikling af kompetencer, som byen, opland, men også udlandet nyder godt af og som Danmark og Aarhus Kommune kan være stolte af, når Musik og medieværkstedets musikere optræder. De udviklingshæmmede på Musik- og medieværkstedet udvikler og spiller musik, brænder for og kæmper for at få lov til at skabe kunst og musikalske udtryk.
I kraft af min stilling på Aarhus Universitet har jeg kendskab til den gamle åndssvageforsorg og de forhold, der herskede her - forhold, der i dag synes absurde, men som risikerer at blive gentaget, hvis kommunale tilbud blive rene opbevaringsanstalter uden blik for de udviklingshæmmedes ofte store og særlige kreative talenter. En stor del af de udviklingshæmmede på Musik- og Medieværkstedet kommer fra opholdsinsitutioner, der psykisk var så uegnede for dem, at det medførte, at de endte i lange og omkostelige behandlingsforløb pga. psykisk mistrivsel.
Ophør af samarbejdet fra kommunens side vil i sidste ende formentlig medføre langt højere udgifter end de, der er til Musik- og medieværkstedet - igen da støtten til disse borgere ville skulle øges pga. mistrivsel, ekstra indsatser etc.
Med håb om at kommunen besinder sig i forhold til Musik- og medieværkstedet og gør det rigtige. Venlig hilsen Mary Marie Kromann
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mary Marie Kromann

Indsendt

24/11/2022 19:48

Sagsnummer

HS6127226

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69