Gå til hovedindhold

Høringssvar

Det kreative Værksted i Malling

Det kreative Værksted i Malling. - DkV.
Det er så trist - synes jeg, der sommetider besøger på DkV.
Hvordan kan man overhovedet tænke på det som en mulighed - at ville nedlægge Det kreative Værksted i Malling??
Ved man fra kommunens side, hvilket indsats der bliver gjort på Det kreative Værksted for at disse ærlige, herlige og kærlige elever på værkstedet kan have et godt liv?
Stedet er ikke større end at lærerne kender hver elev og ved hvordan hver eneste, med de udfordringer de hver især nu har, skal motiveres for at han/hun får succes, med hvilket arbejde de end udfører på værkstedet.
De ansatte lærere på værkstedet er så dedikerede i tilgangen til den enkelte elev, at nye hurtigt kommer til at føle sig hjemme og er trygge ved at arbejde på dette sted. Det kreative Værksted har ro og struktur på hverdagen, der er omsorg og kærlighed og der er trygge rammer for eleverne.
Der er absolut en grund til at eleverne (næsten) altid ser glade ud på fotos fra Det kreative Værksted. På værkstedet bliver de behandlet som de mennesker de er. Ikke som en ensartet gruppe - her bliver taget hensyn og der bliver set på hvilke evner hver enkelt har. - Og de er lige så forskellige som alle andre grupper af mennesker.
Det er så godt at se, hvordan eleverne, kort tid efter at de er startet på DkV, får et helt andet udtryk i deres øjne. Uroen og utrygheden i deres øjne forsvinder, i stedet er der lys og glæde at se. De fleste af disse elever har haft nederlag nok i deres opvækst og liv.
Det kreative værksted er ikke større end at eleverne kan overskue det og kan forholde sig til de andre på stedet, ja også føle omsorg for hinanden og folk der kommer på besøg. Forskellighederne bliver accepteret og de føler at de kan være trygge i dette hus.
Lad dog eleverne blive ved med at have dette sted, hvor de oplever at blive set som hele menneske, med de evner hver enkelt har.
Vi vil jo alle gerne have en meningsfyldt hverdag, det vil disse elever også gerne og det får de på DkV!
De mange aktiviteter på Det kreative Værksted giver mening for eleverne, - her kan de gøre noget, der kan glæde andre. Her er de ikke udsat for det pres og uro der vil være på et større sted og de mange flere mennesker man der skal forholde sig til.
Elevernes forestillinger i drama er en oplevelse. Haveholdet der passer den store have, hvor eleverne kommer ud i naturen, får sig rørt og får masser af frisk luft og dagslys. Tekstilværkstedet der fremstiller så mange forskellige ting. Serviceholdet der bygger bænke, skamler og fuglehuse og køkkenholdet der bruger havens bær og frugter til at lave sund mad. Her er der nogen der kan noget og andre der kan noget andet, ved fælles hjælp kommer der et færdigt resultat ud af anstrengelserne.
Flere har på denne side nævnt busbænkene, som har fået lov til at stå, nu i flere år, ved stoppestederne - uden at der er nogen vandaler der ødelægger dem. Projektet ”Forskøn Bredgade” med bla. beplantede kasser og kunstneriske udstillinger i kroens have og på plænen ved Brugsen, det gjorde en forskel for byen.
Udstillinger i sognegården, juleudstilling i kirkens våbenhus hvert år i december og mange andre aktiviteter i byen. Pasning af haver for pensionister. Musikcafé med karaoke. Er der optræk til kommune- eller folketingsvalg bliver der holdt valgcafé. Fantasihaven på Tværgade, hvor børnehaver og vuggestuer fra Malling kommer på besøg og har en herlig stund sammen med eleverne og børnene lærer at der er forskelligheder, - også hvad mennesker angår.
I den lille bod på Værkstedet kan man købe hjemmelavede fuglehuse, sommetider udsmykket i enten AGF’s eller Brøndbys farver, - jo jo på DkV har man så sandelig også humor. Viskestykker med trykte høns eller planter. Dækkeservietter med stoftryk, filtede sofapuder, væltesikre skamler til os, der ikke kan nå op i de øverste skabe. Hjemmelavet syltetøj og hjemmegjort sæbe, kryddersalt og forskelligt andet. Alt sammen fremstillet af eleverne.
Det da helt ude af proportioner at man tænker på at ville spare på området for disse mennesker der er uden skyld i at være i den situation de er.
I teksten til
Om høringen i Sociale Forhold og Beskæftigelse
står skrevet:
Formålet er at sikre, at der i fremtiden er de tilstrækkelige ressourcer til de borgere, der har allermest brug for hjælp og støtte. På denne baggrund indgår der såvel spareforslag som Udviklings- og omstillingsplan i høringen på Sociale Forhold og Beskæftigelses område.
”I spareforslagene og Udviklings- og omstillingsplanen præsenteres den nødvendige udvikling og omstilling, der blandt andet skal sikre, at færre borgere får brug for omfattende hjælp i fremtiden. Dette skal eksempelvis ske ved at investere i tidlige indsatser”.
Efter min bedste mening er det udviklings- og omstillingsplanen, man her skal lægge vægt på. – ikke et spareforslag.
Måske skulle man overveje at etablere flere mindre kreative værksteder, som Det kreative Værksted i Malling. Værksteder der er til at overskue for brugerne. Desuden kunne man placere dem i nærheden af bostederne, så transporten til og fra værkstederne også er til at se over. Det er jo ikke alle disse brugere, der bare lige kan tage med bussen eller toget.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lisbeth Frandsen

Indsendt

24/11/2022 21:46

Sagsnummer

HS2756925

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69