Gå til hovedindhold

Høringssvar

Værestedet i Jægergårdsgade

Som situationen er nu, åbner Værestedet i Jægergårdsgade først klokken 13.00 i weekenderne. Det har fået brugerne til at søge over til Naapiffik om formiddagen i weekenderne, med det resultat, at de grønlandske borgere føler sig fortrængt fra deres egen varmestue. Det har fået den konsekvens, at Naapiffik nu holder lukket om søndagen, da der ikke er grund til at holde åben, hvis deres målgruppe ikke har lyst til at være der.
Med både Naapiffik og Værestedet lukket søndag morgen/formiddag, at Værestedets brugere derfor begyndt at søge over til Skraldecaféen når vi åbner klokken 9.00. På dette tidspunkt er de sultne, men har intet andet sted at søge hen for at få morgenmad.
Ligeledes oplever vi med jævne mellemrum, at Værestedets brugere hopper over vores hegn, både i søgen efter værdigenstande, men også i søgen efter mad, når Værestedet har lukket om aftenen.
En yderligere indskrænkning af Værestedets åbningstider eller besparelser på service eller bemanding, vil derfor på ingen måde løse udfordringerne med den brugergruppe, Værestedet pt hjælper. Tværtimod kan vi allerede nu se, at det blot vil medvirke til, at vi i Skraldecaféen kan risikere at løfte yderligere kommunale opgaver udover hvad vi allerede gør.
Og vi er ikke sat i verden for at erstatte de kommunale tilbud. Vi er sat i verden for at understøtte dem.
Derfor vil det også kunne få katastrofale konsekvenser, ikke mindst økonomiske, for os i Skraldecaféen, hvis MSB begynder at indskrænke åbningstiderne eller serviceniveauet på Værestedet som følge af besparelserne i MSB.
Der mangler allerede tre medarbejdere på Værestedet i Jægergårdsgade, samtidig med, at der er ansættelsesstop. Der kan stort set ikke spares mere, uden det vil gå ud over byens mest udsatte borgere.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Annbritt Jørgensen

Indsendt

05/11/2022 08:57

Sagsnummer

HS9460979

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H520

Kontakt

Tine Niemann

Telefonnummer:  41 85 83 69