Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Vedr. forslaget om at flytte Bora Bora - Dans og Visuel Teater i Aarhus, til uegnede lokaler

Aaben Dans, egnsteater i Roskilde, stiller sig meget kritisk og bekymret til forslaget om at flytte Bora Bora til lokaler, hvor der de facto ikke kan produceres og præsenteres dans, da lokalernes beskaffenhed er for ringe og alt for små. Dans er en plads-krævende kunstart. Her kan man ikke hugge en hæl og klippe en tå for at det kan være der. Bora Bora er meget vigtig for dansen som sådan i Danmark og for de mange lokale, nationale og internationale publikummer og kunstnere, der frekventerer scenen.

Dansen i Danmark har i forvejen trange kår – pt findes der kun Dansehallerne i København, der længe har været uden fast scene, præsentationsmuligheder på Teater Momentum, Egnsteatret Holstebro Dansekompagni samt Aaben Dans i Roskilde, som kan løfte produktion og præsentation.
Bora Bora er uden sammenligning den vigtigste institution vest for Storebælt til at vise og producere uafhængige danske og internationale dansekunstnere og kompagnier.

Dansen henvender sig til et bredt publikum, hvor man med krop og sanser, og på tværs af generationer og sprog, kan få en fælles kunstnerisk og samtidig oplevelse – også om de store demokratiske udfordringer og kriser, som vi har som samfund.

Aaben Dans er stærkt imod, og advarer imod, den foreslåede plan om at lukke Teater Katapult og flytte Bora Bora til alt for små lokaler.

Den foreslåede begrænsning af Bora Boras lokalesituation vil således ikke kun begrænse institutionens udfoldelsesmuligheder, men være et alvorligt slag mod dansen som kunstart i Danmark.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Aaben Dans

Indsendt

08/11/2022 10:55

Sagsnummer

HS6509667

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44