Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Nedrivning af Headquaters

En betragtning fra et spillested i København
Jeg er med til at drive et par mindre venues i København, der på mange måder minder om HQ i forhold til kapacitet og program, hvorfor det også gør ondt at se at sådan et sted ikke bliver værdsat af politikerne i Århus.
Fra min stol, kan jeg kun understrege vigtigheden af at en by som Århus har steder der har fokus på, og understøtter nichegenrerne indenfor alternative/indie/heavy og alt hvad der ligger derimellem. Steder der giver plads til musikmiljøerne, og giver scene til projekter og bands der ellers har svært ved at finde plads på de mere etablerede scener.
Man kan sagtens i den forbindelse tale om "vækstlaget", men i det begreb ligger implicit at vi har en formodning om at man starter på f.eks. HQ og senere "rykker" op og spiller på et "rigtigt" spillested. Sådan ser jeg det ikke helt (ikke at det ikke godt kunne ske), men jeg ser i høj grad et sted som HQ som et sted med fokus på nicherne, og hvor det musikinteresseret publikum kan opleve artister og bands som ellers ikke ville have fundet vej til Århus, og hvor man stadig kan gå til koncert for en 80-100 kr.
For mig at se er HQ ikke bare vigtig for Århus som en levende og vedkommende musikby, men den er også vigtig for hele landet, som et sted der også tiltrækker internationale DIY og niche-artister af høj klasse og kvalitet, og hvor der er en naturlighed i at bands på tour kan spille eksempelvis Århus/Ålborg/Odense/København, da disse byer (og sikkert også mange andre steder i landet) alle rummer steder der understøtter nicherne.
Ikke sagt at der ikke er andre steder i Århus for de små niche og vækstlagsbands, men HQ er i den sammenhæng for mig at se, et velfungerende og stabilt venue. Ved at fjerne HQ fra spillestedslandskabet, er der en stor risiko for at sådan et sted faktisk ikke rigtig findes i Århus længere, efter at også Tape måtte dreje nøglen om.

Så kære Politikere i Århus, husk nu på, at det har en værdi (primært kulturelt, men faktisk også i kroner og øre) at der er steder som HQ. Hvordan skal man overhovedet kunne udvikle en levende kulturby uden de her mindre uafhængige aktører, der med entusiasme, viden, dygtighed og passion rykker det kulturelle undergrunds landskab for vildt!

Jeg krydser fingre for at HQ overlever, og skud ud til alle dem der er med til at drive HQ, I er for seje!

/Jeppe
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jeppe Greve

Indsendt

08/11/2022 20:05

Sagsnummer

HS2413461

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44