Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar HeadQuarters og Bygning C

Jeg er kommet på HeadQuarters, siden stedet åbnede i begyndelsen af 2011. Både som optrædende musiker i mange forskellige konstellationer, som DJ i HeadQuarters' dejligt spraglede og vigtige kontrasttilbud til (meget af) det resterende natteliv i Århus – og som gæst.

HeadQuarters står nu, snart 12 år efter åbningen, som en af Århus' vigtigste brikker, når det kommer til at tilbyde en platform for undergrunds- og vækstlagsscenen i det østjyske – og også på landsplan, hvor stedet har lagt scene til flere større artister, der har ønsket det mere intime rum. ALENE bredden i stil-udbuddet man kan møde på stedet, validerer og legitimerer dets (fortsatte) eksistens. Hvis man har en nysgerrighed på, hvad musikken – og øvrige kulturelle strømninger – har at tilbyde, der blot går en smule ud over det mere midtersøgende og etablerede, så er HeadQuarters stedet, rigtig mange får stor glæde og forøget perspektiv ud af.

Jeg synes nedrivningsplanerne giver udtryk for en eklatant mangel på forståelse for kulturens bevægelser på det århusianske gadeplan, og – i en større kontekst – en utroligt ærgerlig blotlæggelse af manglende ambition og perspektiv for at sætte handling bag ord. Hvis Århus gerne fortsat vil bryste sig af at være en kulturby, der kan gå distancen, så er den fremlagte spareplan simpelthen decideret tåbelig. Og timingen – her efter små to års pandemi-nedlukninger, hvor kulturen og særligt musiklivet i forvejen var dem, der fik de største hug, måtte lukke først og åbne sidst – emmer af en åndsforladt vision. Det kan der heldigvis stadig laves om på. Det er ikke nok BLOT at bevare HeadQuarters og Bygning C. Men det ville være et virkelig klogt sted at starte. Det kan I, for at sige det mildt, godt gøre bedre.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mathias Pedersen Smidt

Indsendt

08/11/2022 20:35

Sagsnummer

HS3552429

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44