Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Hvordan vil man holde på kulturen, når man nedbryder steder den gror fra?

Jeg undres så utroligt meget.. Hvordan vil man holde på kulturen, når man nedlægger dele af den eksistens grundlag? Jo mere vi skære i vækstlagets muligheder, jo mere vil den ungdom der skal vokse og udvikle sig flygte fra byen. Det er en sikker måde at ødelægge et økosystem, så der kun er eksistensgrundlag for nyskabende kultur i Danmarks hovedstad, og det kan simpelthen ikke være noget vi kan stile imod.

Jeg ser igen at idræt bliver sat som første prioritet, men det må simpelthen ikke betyde, at Århus bliver en by med en snæver kulturel forståelse. Selvom sport er vigtigt, så må der dannes grundlag for at vi gennem teater og musik kan blive inspireret, og samtidig er det bl.a gennem denne form af kultur, at nogle samfunds relevante samtaler startes. DET ER VIRKELIG VIGTIG!

Som erhversdrivende som bl.a arbejder indenfor det kulturelle, så er jeg især skuffet over lukningen af katapult, og nedrivningen af HQ. Da disse steder både har inspireret mig, samt dannet grundlag for kunder og samarbejdspartneres virke, og med deres lukning som bærende institutioner, så ødelægger i en del af udviklingsgrundlaget for kunstnere og for vækstlaget i sin helhed.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Benjamin Thomsen

Indsendt

08/11/2022 20:50

Sagsnummer

HS3175530

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44