Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Ubegribelig nyhed for ny dansk dramatik

Teater Katapult har som en rockstjerne i teatrets verden gjort det muligt at være et lille teater med stort hjerte, og samtidig formået at have overskuddet til at søsætte Katapult Akademiet, som de eneste i Danmark en konkret gren af et teater der udvikler, og har dramatikken i højsædet. Katapult Akademiet knokler hårdt for at fonde deres egen overlevelse, og har gjort det mageløst. Bare i år har de fået over 500.000 kr tildelt. Det er virkelig mange penge når vi snakker scenekunst. Katapult Akademiet en række af udviklings- og læringsforløb for alle dramatikere; etablerede, studerende og begyndere. Alle formater sætter dramatikeren i centrum og søger samtidig at bringe borgere og publikummer tættere på udviklingen af ny dramatik. Det er ikke noget du finder andre steder i Danmark, og derfor er Teater Katapult progressive, og frontløbere på en holistisk tilgang til dramatik og udvikling af scenekunst. En bæredygtig måde at udvikle scenekunst. Det må bestå! Efter min mening, har Århus således en kulturskat, både i Teatret, men i særdeleshed også i deres nye intiativ, Katapult Akademiet.

Som teatrets kollega, ven, forbruger, men allervigtigst som ungt menneske der spejler mig i den kultur jeg oplever; siger jeg:

Stop med at spar i kulturen. Stop med at spar i den BÆREDYGTIGE kultur. Den PROGRESSIVE kultur. Det kan i ikke være bekendt overfor historien, eller ungdommen. Kom igen Århus.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Cecilie Reshide Møller

Indsendt

08/11/2022 21:20

Sagsnummer

HS9024386

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44