Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar Aarhus' kulturliv

Nedskæringer(Ikke effektiviseringer) på kultur- og ungdomsområdet kommer uundgåelig til at dræbe kulturliv i Aarhus, især for unge. Nedlukningen af kulturinstitutioner som HeadQuarters, BoraBora og Teater Hammer, såvel som nedskæringer på festugen og variable ungdomsklubber er et absurd virkelighedsfjernt forslag til hver en tid, og især nu hvor vi står med en mental-sundheds-epidemi som vi skal forholde os til. Vi står efter corona med et blødende kulturliv og en massiv ensomheds-epidemi. Så i stedet for at hjælpe det vaklende unge kulturliv, vil man sparke krykken væk under det?
Initiativer som HQ skaber sammenhold, fællesskab og minder. De sørger for at folk mødes som ellers aldrig ville have truffet hinanden, at venskaber opstår som ellers ikke ville have trivet og at folk som ellers ville have blevet hjemme bag gardinerne får nye oplevelser, erfaringer og minder. Det er direkte hyklerisk at prædike om hvordan i vil passe på ungdommen, mens i med venstre hånd slagter kulturinstitutioner på stribe i effektiviseringens navn.
Jeg vil i al beskeden foreslå at man alternativt kunne hæve beskatning på dyre ejerboliger i forstaden, eller måske køre noget REEL klimaafgift på alle nybyggerierne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Toke Jonasen

Indsendt

08/11/2022 21:54

Sagsnummer

HS2454871

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44