Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Spareplaner på kultur i Aarhus

Jeg er med på at kultur kan være dyrt og virke unødvendigt for den der ikke benytter sig af den, men man må gøre sig den erkendelse at kultur er nødvendigt for at menneskerne i et samfund kan fungere. Det er det eneste der hjælper os med at leve. Andre brancher er vigtige for at vi kan overleve, men kun kultur og kunst kan hjælpe os med at leve.

Et sted som HQ og kulturtilbud des lige, er samtidig ekstremt vigtigt for at vi stadigt kan producere kunst der gør netop det landet har brug for. Vi skal konfronteres med det vi ikke synes er "det rigtige" såvel som det vi kan identificere os med, da det er i mødet med kultur at vi definerer os selv.

Vi snakker så meget om mental sundhed, men det her er et klart eksempel på at der stadigvæk findes voksne mennesker der ikke har forstået hvad det hele drejer sig om. Nemlig at der skal være plads til at være en skæv eksistens. Det er virkelig vigtigt. Det er de skæve eksistenser der skubber til samfundet så vi udvikler os til det bedre.

Det gør mig virkelig ked af det at vi har politikere der ikke tænker på borgernes ve og vel. Jeg mener nemlig ikke at sådan et forslag ville være kommet hvis det var tilfældet.

Kære politikere, lad ikke dette være en lige så dum beslutning som at gennemføre letbane projektet, der allerede inden begyndelsen var dømt til i bedste fald at være et dårligere og mindre fleksibelt alternativ til bussen. Noget vi i Aarhus vil skamme os over lige så meget. Lad ikke mennesker der ikke er i berøring med kultur bestemme om hvorvidt sådan et sted er vigtigt eller ej, eller om det er pengene værd i støtte.

Det gælder ikke kun HQ, men også de mange andre steder der er tale om at spare væk. Skal vi virkelig igennem en letbanen 2.0 beslutning som er taget af nogle jakkesæt der vil være smart i en fart?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Joachim Rahbek Iversen

Indsendt

08/11/2022 22:25

Sagsnummer

HS4822589

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44