Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar Teater Katapult!

Jeg kan kun undre mig og græmmes over, at der er lagt op til de facto at lukke Teater Katapult ved at fjerne tilskuddet. Som jeg oplever det, er er Teater Katapult, et af byens bedste og mest mangfoldige teatre, der formår at tiltrække et bredt publikum og tilbyder både eksperimenterende og nyt teater på et højt plan. Det er et af de steder i byen, jeg er mest stolt af at vise frem, når jeg har venner på besøg, og et af de teatre, jeg med stor glæde besøger - fordi jeg her bliver udfordret og beriget. Desuden oplever jeg Katapult som et sted, der formår at inddrage vækstlaget og dermed sikre, at Aarhus også fremover vil have et levende og mangfoldigt teaterliv. Det er alt for kortsigtet og perspektivløst at fjerne støtten fra Teater Katapult. Hæv hellere skatten eller finde besparelser på administration, dyre lokaler eller lign. Det må være muligt at finde besparelserne et sted, hvor konsekvenserne vil være mindre fatale. Eller som sagt: hæv skatten!
Jeg holder i øvrigt også meget af Teatret Gruppe 38, Teater Refleksion, Aarhus Teater og Svalegangen, og jeg mener bestemt ikke, at der er for mange teatre i Aarhus, eller at Teater Katapult kan undværes. Det har en anden profil end de nævnte teatret, og forsvinder det, vil det betyde en svækkelse af vækstlaget, bredden og ikke mindst tiltrækningskraften på unge og andre, der ikke nødvendigvis finder vej til de øvrige teatre.
At I trak støtten til Eutopia, som var blevet en vigtig institution i byens kulturliv, var en katastrofe. Begå ikke en tilsvarende dum fejl nu!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Malene Fenger-Grøndahl

Indsendt

08/11/2022 22:36

Sagsnummer

HS8831134

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44