Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Det er hul i hovedet at lukke Hasle Bibliotek

Det virker fuldstændig hul i hovedet at lukket et aktivt bibliotek, der bidrager positivt til integration i en i forvejen udsat bydel i Aarhus.

Hasle Bibliotek tilbyder, foruden bogudlån, også lektiehjælp og studiemiljø, der understøtter at udsatte og tosprogede børn og voksne i området har bedre chancer for at klare sig godt i skolen og gennemføre en efterfølgende ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse.

Muligheden for internetadgang og for at printe gør det også lettere at få en uddannelse, selvom ens familie måske ikke har pc og printer til rådighed i hjemmet.

IT-cafe er med til at lette adgangen for de lokale ift. digitale løsninger og dermed større selvhjulpenhed og deltagelse i civilsamfundet.

Hasle Bibliotek er, sammen med de øvrige tilbud i Kulturhus Herredsvang, med til at holde positivt liv i en truet bydel, hvor torvet ellers efterhånden mest domineres af en flok rødder, der står og hænger, hvilket er med til at sprede utryghed.

Det er helt urimeligt at ramme Herredsvang dobbelt ved både at lukke biblioteket og buslinje 22 - det harmonerer jo slet ikke med Aarhus Kommunes ønsker om at undgå ghettodannelse og marginalisering i en i forvejen udsat bydel.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Gry Trust Mertz

Indsendt

09/11/2022 00:52

Sagsnummer

HS2589036

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44