Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Kultur er vigtigt

Jeg forstår ikke behovet for nedskæringer og at spare på kulturområdet.
Hvis man som by og kommune vil tiltrække studerende og være en stor spiller ift. uddannelse, så er det meget skørt at skære i kulturmiljøet. For mig er det kulturen i Århus der gør at jeg bor her, og jeg ved at mange unge har det som mig. Kulturen tiltrækker alle befolkningsgrupper og er for mange afgørende for valg af bosted. Jeg vil argumentere for at hver krone man giver til kulturen i en by som Århus tjener sig selv ind mange gange og på mange måder; livsglæde, kroner og ører, antal borgere i kommunen, byens image, hvor mange virksomheder der finder det attraktivt at holde til i Århus osv.
Hvis man absolut skal spare i kulturen bør det især ikke være på HQ, Bora Bora og katapult. Netop disse kultursmeltedigler er vigtige at beholde og især at beholde dem i midtbyen og med kapacitet til gæster.
Det er desuden heller ikke i orden at nedrive centrale bygninger med så stor historisk og kulturmæssig betydning for at bygge dyre lejligheder med god placering. Vil man gerne bo i en by hvor de mest centrale steder er blotlagte for kultur men til gengæld har store lejlighedskomplekser overalt? Det vil jeg i hvert tilfælde ikke..
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Johannes Skyum

Indsendt

09/11/2022 18:01

Sagsnummer

HS8665946

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44