Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Intet håb for unge i Århus

Når HQ udtaler, at de er et sted med plads til mangfoldighed, er dette ikke blot tomme ord. Der er plads til alle former for tiltag, alle former for personer, og alle gæster såvel som ansatte kan færdes under inkluderende og trykke rammer, -hvad enten der er tale om et berigende engagement, en forsvarlig bytur, en aften på job, eller noget fjerde.

HQ danner mennesker i et inspirerende, trygt og omfavnende miljø, hvor der er plads til at ALLE kan "engagerer sig, deltage og være med til at skabe" (http://www.aarhus2017.dk/da/index.html). -Sidstnævnte beskrivelse, er de samme ord, som Aarhus kommune brander, solgte, -og stadig sælger sig selv på, som Europæisk kulturhovedstad 2017.
Ydermere beskrives hensigten med Aarhus 2017 som; "Mere end noget andet, handlede Aarhus 2017 om det at gentænke: Under temaet Let’s Rethink blev Region Midtjylland omdannet til et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger kunne spire og gro" (http://www.aarhus2017.dk/da/index.html). HQ adskiller sig fra andre kulturinstanser i Århus, ved at være et af de mest centrale samlingspunkter, der til fulde og efterlever ovenstående beskrivelse, som Aarhus kommune er så stolte af. HQ var med til at skabe Aarhus som kulturhovedstad, og kæmper stadig for at videreføre, udvikle og innoverer de tiltag som kommunen, i sin tid satte på dagsordenen, - noget kommunen øjensynligt glemt. -Er dette så takken?

Her forekommer det paradoksalt og sørgeligt, at kommunen overhovedet overvejer at sætte en brod i egne visioner, såvel som borgernes rum for livsudfoldelse, ved at nedrive en af de mest veletablerede kulturinstanser i Aarhus. -
Nedrivningen vil ikke blot være en nedrivning af et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger spirer og gror.
-Nedrivningen vil ødelægge et dannende samlingssted som favner alle.
-Nedrivningen vil ødelægge en veletableret arbejdsplads i Aarhus kommune.
-Nedrivningen vil ødelægge Aarhus som brand, kulturhovedstad, og skabe mistillid til Aarhus kommune, og dennes fremtidige projekter, visioner, og samarbejdspartnere.

Så Aarhus kommune! -'Let's rethink' nedrivningen af HQ.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anders Kobberøe Fink

Indsendt

09/11/2022 18:18

Sagsnummer

HS4813911

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44