Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Bevar dansens centrum i Danmark

Hej,

Mit navn er Anne-Sofie, og jeg er uddannet moderne danser på Northern School of Contemporary Dance i England. Før Corona arbejdede jeg som freelance danser, koreograf og fotograf i London, men da pandemien ramte, vendte jeg næsen mod Danmark. Jeg valgte at flytte til Aarhus fremfor min hjemby København, pga den verdensberømte dansescene Bora Bora og de åbne, varme ildsjæle der står bag Bora Bora og Performing Arts Platform på Brobjergskolen. Det er en scene der tiltrækker de aller største indenfor vores branche, samt åbner dørene for folk der er på vej derop. Den indeholder alt det en dansescene skal - både rent praktisk, men også stemningsmæssigt, hvilket er enormt vigtigt i kreative processer og når man skaber et rum til en forestilling.

Aarhus er i kæmpe vækst som danse-by. Indenfor det sidste år er mange nye ansigter kommet til. Dygtige, initiativrige mennesker, "upandcoming" så vel som meget garvede. At nedlægge det sted der giver dansere og danseelskere en følelse af, at vi er del af noget større, udenfor Aarhus' bygrænse, ville være at stoppe væksten, og erstatte det med noget der:
1: ikke lever op til international standard for scenens størrelse mm.
2: ikke kommer til at stå færdigt længe.
3: ikke ligger sammen med Musikhuset og Headquarters som er steder hvor vi mødes og skaber netværker. Til dette er det også vigtigt at se på, om den ældre del af befolkningen der er vant til at opleve dans som en kultiveret aktivitet, vil se det på samme måde, eller overhovedet dukke op, på et område der er kendt som "Aarhus' Christiania" (som jeg selv fik det præsenteret, da jeg lige var flyttet til byen. Det skal der selvfølgelig være plads til, men for mange vil dette ændre Bora Bora's udtryk).

Jeg flyttede hertil på grund af Bora Bora, har startet et kompagni i Aarhus på grund af Bora Bora, og drømmen om en dag at se mit arbejde på netop den scene. Uden den, pustes der til et allerede skrøbeligt miljø, som vi arbejder på højtryk for at få til at gro - med held, indtil nu. Uden jeres hjælp er der ikke meget håb forude for det sprudlende, inspirerende, internationale kunstneriske miljø der lige nu bobler under overfladen.

Af hele mit hjerte håber jeg på, at i vil revurdere sagen, og se alle de fantastiske ting i stedet, jeg mener, der trækker Aarhus op på et højt internationalt niveau indenfor kunst og kultur

Tak fordi i ville læse dette,

De bedste hilsner
Anne-Sofie Pi
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Anne-Sofie Pi Østergaard

Indsendt

09/11/2022 18:28

Sagsnummer

HS4617942

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44