Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Unikke Katapult…

Hvorfor tvinge Teater Katapult til lukning?
Har man sat sig ind i hvad man lukker ned?
Teater Katapult har en helt unik profil, der adskiller sig fra nærmest alle andre teatre i Dk, dels fordi den er smeltedigel for udviklingen eller videreudviklingen af Dramatikere og deres tekstuniverser til gavn for alle teatre i Dk, og dels fordi Katapult er særligt gode til at indlemme en masse internationalt teater i sæsonprogrammet som et væsenligt blik ud i verden.
Synes snarere der skulle gøres en ekstra indsats for at hjælpe Katapult til at blive en endnu støre del af den almene aarhus-borgers bevidsthed. OG ifht. udviklingen af scenekunst og Dramatikere er det sgu vigtigt at Katapult mindst holder sin position, som det den er nu. Nemlig en udviklingsplatform netop i Aarhus, fordi scenekunstnere gang på gang udtrykke begejstring og inspiration i netop at ha’ retreats og workshops i Aarhus og med de gode faciliteter Godsbanen gi’r Katapult… byens og stedets særegenhed HAR altså en betydning for de involverede! Det kan ikke ligge fx i Horsens… så vil teatret også miste sit faste publikum som ofte er de unge og vækstlaget oppe fra Dramaturgi/Aarhus Universitet eller talenter udviklet fra Filuren/Musikhuset Aarhus.
Så her en opfordring til at se på hvilken sammenhængskraft Katapult har for byen, ungdomsmiljøet og Scenekunstens udvikling generelt.

Og Headquaters… det ville også være fjerne et væsentligt og unikt kultursted for ungdommen, som fortjener at eksistere i hjertet af Aarhus og har sin egen charme qua det ældre murstensbyggeri.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Matias Hedegård Andersen

Indsendt

09/11/2022 20:32

Sagsnummer

HS7529000

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44