Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Hvorfor er det dårligt for Aarhus at lukke HQ?

Jeg hedder Torsten Cubel og er medejer af musik publishing firmaet SPANRA APS. Vores opgave er at beskytte og udnytte sangrettigheder. Når vi udnytter disse rettigheder, tjener ophavspersonerne penge og det gør vi også. Pengene kan bla. tjenes ved at få musikken i radioen/tv, placeret i film/tv/reklamer/spil/trailers (sync), få musikken ud og spille live på spillesteder og festivaler etc. Derfor handler dette indlæg også om HQ og ikke Bora Bora.

Vi arbejder primært med upcoming musik, og når man arbejder i dette felt, fylder talentudvikling uendelig meget. Dette talent skal bla. udvikles gennem live koncerter, hvor artisterne har mulighed for at få live erfaring og for at opbygge en fanbase. Denne liveerfaring kan f.eks. bruges på SPOT Festival, hvor der kommer musikbranchepersoner fra hele verden for at kigge på dansk musik.

For os som musik publishers, og musikbrancheaktør i Aarhus, er det uendelig vigtigt at der findes steder, hvor vi har mulighed for at præsentere upcoming musik. Sådan et sted er HQ! De små spillesteder er ganske enkelt en forudsætning for at talentudviklingen kan lykkedes. Uden disse steder er det tæt på en umulig opgave at talentudvikle i Aarhus, og dermed forsvinder en stor del af grundlaget for at drive en musikvirksomhed.

En fodboldklub nedlægger heller ikke sin børne og ungdomsafdeling for kun at satse på Superligaen fordi alle ved, at talentet skal komme et sted fra. Det er skønt at Thomas Helmig kan samle 30.000 mennesker til koncert på Ceres park, men det hele starter med at der er steder hvor vores talenter kan spille deres første koncerter. Det er ganske enkelt en forudsætning for at den næste ”Thomas Helmig” kan komme fra Aarhus.

Hvis Aarhus vitterlig vil være en Musikby er det vigtigt at have hele økosystemet tænkt ind i ligningen. De store stjerner vi i dag hylder, har alle stået på de små scener som gav dem chancen og løb risikoen, da ingen andre ville. Det skal de have credit for. Ikke kun fordi det er en nobel sag, men fordi det ganske enkelt er vigtigt, hvis vi vil have talentudvikling og et sprudlende musikliv og en musikbranche i Aarhus.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Torsten Stistrup Cubel

Indsendt

10/11/2022 13:03

Sagsnummer

HS7812377

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44