Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Gennemfør for alt i verden ikke denne spareplan

På den korte bane vil denne her spareplan i sidste ende lukke to af byens mest eksperimenterende, alsidige og levende teatre: Katapult og Bora Bora. Begge teatre viser gang på gang at de kan både producere og vise scenekunst af høj kvalitet, som ikke bare behager, men også udfordrer. Deres succes kan ikke måles i solgte billetter, men i deres uundværlige rolle som alternativer til det store produktionsapparat på Aarhus Teater og den bredere appel hos f.eks. Svalegangen.

Jeg ELSKER at komme på Bora Bora, netop fordi jeg ved, at der aldrig er nogle ’4-stjerners’ oplevelser. Alt er enten HELT fantastisk eller slet ikke noget for mig. Og netop heri ligger styrken ved de mere eksperimenterende scener, som også styrker spirende kunstnere og grupper: man får virkelig en oplevelse, uanset hvad.

Derudover er både Bora Bora og Katapult (med deres internationale gæstespil) nogle af de få steder, hvor man som ikke-dansktalende borger eller turist kan se hvad byens kulturliv har at byde på. Så det er da helt klart at skyde sig selv i foden, hvis man som kommune i praksis gør det umuligt for de mange herboende udlændinge, turister og erasmus-studerende at bruge det aarhusianske scenekunstliv.

På den lange bane, bliver der foreslået at spare mange af de steder, hvor f.eks. børn og unge kan komme i kontakt med kulturen (ATL Læring, Musikskolerne, Dans Baby Dans, Opgang 2, Filuren mm.) og hvor byens vækstlag kan udvikle sig (Katapult mm.). Man vil altså ikke kun nedlægge 2 mega vigtige teatre på grund af driftstilskud og flytning sådan som spareplanen ser ud nu (Bora Bora og Katapult). På længere sigt vil man også skade kulturen i byen, fordi man afskærer udviklingen af nye publikumsgrupper og initiativer, der kan føde nye kunstnere.

Man kan derfor producere nok så meget teater på de større scener, men kvaliteten vil være dårligere og der vil være færre til at se det. Både nu (pga sprogbarrieren) og i fremtiden (fordi man ikke når ud til nye grupper). Er det virkelig det kulturliv, som vi gerne vil have i Aarhus? Det håber jeg godt nok ikke...
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Josefine Brink Siem

Indsendt

10/11/2022 13:31

Sagsnummer

HS5751489

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44