Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

HQ er blevet en essentiel del af Aarhus musiske øko-system

I oktobermåned blev jeg interviewet af Århus Onsdag ifb. med mit arbejde, hvor jeg blev spurgt, om jeg havde et yndlingskultursted i Aarhus, hvortil jeg svarede HeadQuarters—aka. HQ i folkemunde. Mine argumenter lød, at "det er den perfekte hybrid mellem bar, spillested og diskotek, hvor jeg ser koncerter med indie-artister fra vækstlaget hver måned, og efterfølgende danser min røv øm til gammel funk.". Det er særligt sidstnævnte, som er en essentiel del af HQ’s funktion, som er blevet en integreret del af Aarhus musikliv, da det er en mulighed for nye, upcoming bands at præsentere deres musik for et større publikum. I oktober alene, så jeg to bands spille showcase dernede. Det ene var et rock-band fra Kbh, der spillede ifb. med deres første tour, og dermed ikke ville have kunnet fylde Train eller VoxHall op, og den anden var ifb. med en album-udgivelse.

Under vækstlagsfestivalen SPOT bliver HQ også en platform, hvor artister, der ikke er udvalgt til at spille på festivalens hovedprogram, i stedet kan spille dér på “Off-SPOT”, så man som upcoming musiker alligevel har mulighed for at invitere nogle fra musikbranchen til en koncert, når de kommer forbi Aarhus.

Jeg kan godt se, at jeg i kraft af mit eget musiske virke måske har større grund til dels at se koncerter, dels at se upcoming koncerter, men af mine venner, der ikke har relation til musikbranchen, er jeg dén, som går til færrest koncerter. Jeg er pt. studerende, hvorfor jeg heller ikke har mange penge at kaste efter koncerter, som jeg ved, også er en appel til mange andre af Aarhus unge, for at tage på HQ—men hvor skal de nu tage hen i stedet og få kulturelt input?

En afsluttende kommentar må være, at Aarhus er Danmarks musiske hovedsæde af en grund, og HQ er blevet en essentiel del af dét øko-system.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Stenz Lundqvist

Indsendt

10/11/2022 16:32

Sagsnummer

HS2046319

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44