Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Lokalerokade - Bora Bora og Godsbanen

Som huskunstner hos Bora Bora, er det utrolig bekymrende at Aarhus Kommune ser det som en mulighed at rykke Bora Boras virke ind i Katapults lokaler.

Dans bør anskues med de samme øjne som bruges når der kigges på elitesport og kræver særlige forhold for at kunne lade sig gøre. At sende Bora Bora til Katapults lokaler, svarer til at sende elitesvømmere i et børnebasin - Det er muligt at svømme i ja, men på ingen måde brugbart for svømmerne og deres behov. Det nuværende forslag fra kommunen tyder på en manglende forståelse af hvad Bora Bora er og kan og hvilke behov der er for at kunne forsætte deres arbejde.

Katapults scene vil umuligøre størstedelen af de produktioner Bora Bora normalt huser. Det er hverken bredt eller dybt nok til at varetage forestillinger. Dertil skal det nævnes at det ikke er anvendeligt med nuværende gulv og vil kræve væsentlige ombygninger for at kunne sikre et gulv, som dansere ikke får skader af at arbejde på.

Dertil er Bora Bora meget mere end en scene og vi er meget bekymrede for at forslaget ikke nævner hvilke løsninger der er tiltænkt ift. kontorlokaler, omklædning, øvelokaler, værksted og opbevaring? Ligeledes skæres der ned til én scene, hvilket gør at Bora Bora ikke vil være i stand til at huse residencies og tilbyde co-produktioner, uden at lukke ned for andre projekter. Altså at det kun vil være muligt for dem at køre et projekt af gangen. Dette vil både gå ud over hvem der har adgang til at benytte huset, samt udbuddet til publikum.

Som huskunstner ved vi derfor godt, at det ikke er muligt for Bora Bora at opretholde det samarbejde vi har på nuværende tidspunkt. Det vil give os store udfordringer og vi vil være nødsaget til at kigge mod andre scener og andre byer, for at kunne opretholde vores produktions niveau.

Men værst af alt, vil dette forslag medføre at vi mister landets eneste fungerende scene og produktionshus af sin slags, for dansens uafhængige aktører. Bora Bora er anerkendt som scene og et eftertragtet sted for nationale og internationale kunstnere. De har stærke samarbejder med store internationale aktører, såvel som at de er bærende for den Aarhusianske kultur - ikke kun med deres eget program, men i høj grad også ift. alle de festivaler og aktører, som benytter lokalerne til byens andre kulturevents.

At flytte Bora Bora til uhensigtsmæssige lokaler, vil kvæle en af de vigtigste scener vi har i byen, formindske byens udbud af scenekunst, særligt ift. det kunst, som ikke er båret af det talte ord og hæmme en lang række af kunstnere og festivaler, hvis forestillinger ikke vil være mulige at afvikle i Aarhus længere.

Vi har fuld forståelse for ønsket om at flytte Bora Bora, så udviklingen omkring Brobjerg kan påbegyndes. Men vi opfordrer stærkt til at kommunen indgår i dialog med Bora Bora om hvilke behov der er, for at føre virke som scene for dans. Ellers er der stor risiko for at vi mister landets eneste hus dedikeret til dans og performativ scenekunst.


HIMHERANDIT Productions
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Signe Sandvej

Indsendt

10/11/2022 17:55

Sagsnummer

HS4094677

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44