Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Kultur og Borgerservice

Hasle Bibliotek og kulturen i Herredsvang

Verden til Herredsvang (www.verden-til-herredsvang.dk) er en koncertforening, der siden 2015 har arrangeret koncerter med verdensmusik i Kulturhus Herredsvang i samarbejde med Hasle Bibliotek, som bla. leverer lydanlæg til koncerterne. Dertil arrangerer foreningen den meget populære festival Marienlyst PARK festival, som sidste år trak op mod 1000 fortrinsvist lokale beboere fra alle samfundslag og kulturelle baggrunde.

Foreningen er i forvejen udfordret på vores aktiviteter fremadrettet, da Det boligsociale arbejde er blevet beskåret, hvilket får den konsekvens, at den økonomiske støtte vi hidtil har modtaget derfra bortfalder.

En lukning af Hasle Bibliotek oveni dette vil for alvor true foreningens eksistens med den følge, at det så ikke længere vil være muligt at opleve højkvalitets verdensmusik i Herredsvang.

Vi forstår godt, at der skal spares, men vi finder det meget uheldigt, hvis en lukning af Hasle bibliotek gennemføres umiddelbart efter, at Det boligsociale arbejde er blevet beskåret. Det vil lægge det gode netværk og de kulturelle tilbud, som vi møjsommeligt har opbygget gennem mange år i ruiner.

Det er meget ærgeligt, synes vi, hvis kultur kun kan opleves inden for ringgaden - mange af vores gæster er lokale beboere, der sætter stor pris på, at de netop kan opleve vores koncerter i deres lokalområde, og som næppe ville tage til samme koncert, hvis den foregik nede i byen.

Vi frygter derfor, at en lukning af Hasle bibliotek vil medføre en udmatning af de ildsjæle, der år efter år kæmper for at tilføre området gode, kulturelle oplevelser og en udmagring af den kultur, der kæmpes for, at der eksisterer i området.

Hasle bibliotek skal ikke blot måles på, hvor mange udlån, der foretages om året, det skal også tages i overvejelse, at biblioteket har en helt central funktion i området som samlingspunkt for mange mindre foreninger og tilbud, som ikke kan eksistere uden biblioteket og kulturhuset generelt. Vi er bange for, at en lukning vil starte en dominoeffekt, der får langt videre konsekvenser for området end blot manglen på et bibliotek. Det vil rive hjertet ud af Herredsvang med den konsekvens, at området meget hurtigt kan falde tilbage til en tilstand, som vi har brugt mange år på at komme væk fra, og som vil få langt større økonomiske konsekvenser, end de penge man kan spare ved en lukning, for ikke at snakke om de menneskelige og sociale konsekvenser.

Vi vil derfor gerne sende en klar opfordring herfra til jer, der skal tage de svære beslutninger, om at indtænke og overveje de bølgeeffekter en lukning af Hasle bibliotek vil medføre, før I vælger. Tak.

www.verden-til-herredsvang.dk
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jens Munch

Indsendt

11/11/2022 17:57

Sagsnummer

HS6887235

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44